Vacansoleil Logo
Csehországi kempingek

Kemping Csehországban

 1. Minden kemping
 2. Csehország

Kempingnyaralás Csehországban

Mesebeli kastélyok, lenyűgöző fürdővárosok és Európa egyik legszebb fővárosa, Prága. A Cseh Köztársaság egy csodálatos ország, fantasztikus természeti tájakkal, a világ legjobb sörével és megannyi történelmi, királyi várossal, mint Kutna Hora és Telc. Ez a csodálatos ország valóban mindennel rendelkezik, ami csak kell egy remek családi kempingnyaraláshoz. Tökéletes kombinációja a kulturális látnivalóknak, lenyűgöző tájaknak, aktív kikapcsolódási lehetőségeknek és a finomabbnál finomabb ételeknek, melyek garantálják, hogy emlékezetes legyen a csehországi kirándulásod.

Mutasson többet
Sajnos nem találtunk megfelelő ajánlatot. Kérjük, változtasd meg a keresési feltételeket és próbáld újra.

  Kempingezés a Cseh-Svájc Nemzeti Parkban: a Žďárské Vrchy és a Křivoklátsko Nemzeti Park

  Európa egyik legimpozánsabb és legegyedibb nemzeti parkját találhatod itt, kevesebb, mint egy órás autóútra a Kemping 2000-től, az Óriáshegységben. A Cseh-Svájc Nemzeti Park varázslatos vidékén fenyőerdők, elragadó völgyek, hatalmas kőoszlopok, mély szurdokok és ritka állat-, és növényvilág tárul eléd. Ideális helyszín kirándulásokra, kerékpártúrákra vagy lovaglásra.

  Ha már 

   mellett kempingezel, nem szabad kihagynod a Křivoklátsko Nemzeti Parkot, mindössze egy órára a kempingtől, ahol mégis teljesen más világ fogad téged. Itt az erdő uralja a tájat, kanyargó folyók, elbűvölő mesebeli kastélyok és mindenütt túraútvonalak, kerékpárosoknak és lovaglóknak egyaránt. Az UNESCO által védett terület kiemelten fontos az élővilág szempontjából, hiszen megközelítőleg 120 madárfaj költőhelye, és számos más védett állatfaj él itt, mint az európai hód, a vándorsólyom és a fekete gólya. Prágától keletre terül el Žďárské Vrchy végeláthatatlan természeti tája. Hatalmas tőzeges-vizes terület, üde zöld erdőkkel mely állat és növényfajokban bővelkedik: kákafélék, foltos szalamandra, törpekuvik vagy például a fekete harkály is itt él.  

  Kulturális látnivalók a Prága, Kutna Hora és Liberec melletti kempingekben

  Prágát méltán tartják Európa egyik legszebb városának. A gótikus és barokk építészet remekei varázslatos hangulatot kölcsönöznek neki, mintha csak egy tündérmesébe csöppentél volna. A város lakossága valamivel több, mint 1,2 millió fő. A festőien szép Moldva folyó szeli át a várost, mely a kempinghez is közel folyik. Prágában egyaránt megtalálod a régmúlt emlékeit és a modern világot. Az óváros történelmi negyede gazdag építészeti és kulturális értékekben, olyan látnivalókkal, mint az Orloj, a híres óramű, vagy a Károly híd. A kortárs Prága megannyi éttermet, szórakozást, és művészeti látnivalót kínál.

  A gótikus építészet szerelmeseinek Kutná Horát mindenképpen érdemes meglátogatniuk, Prágától körülbelül egy órás autóútra. Itt található Szent Borbála temploma, mely az UNESCO világörökségi része, és Csehország egyik legkiemelkedőbb gótikus temploma. A kisváros leghíresebb látnivalója a Sedlec Ossuary, vagy magyarul a “csont templom”. A kis kápolna közel 70.000 ember csontjából készült alkotásokkal van díszítve, akik a 14. században a pestisjárvány áldozatai lettek.

  A Lužická Nisa folyó partján és az Iser-hegységgel körülvéve található Liberec, mely Csehország 5. legnagyobb városa. Egy varázslatos hely, ahol fasorokkal övezett utak mentén régi kúriák sorakoznak, gyönyörű botanikus kertek, fantasztikus múzeumok várják a látogatókat, mint az Észak-Csehország Művészeti Múzeuma vagy a Ferdinand Porsche Múzeum.

  Nagyszerű kirándulási lehetőségek az egész család számára a kemping közelében

  Ha egy csehországi kempingben töltöd nyaralásod, megannyi vidám program közül választhatsz a gyerekeknek. Vidd el őket a prágai állatkertbe, biztosan felejthetetlen élmény lesz! Fel is ülhetnek egy régi gőzhajóra a folyón. Egy igazán fantasztikus élményhez a Spejbl & Hurvínek híres gyermekszínháza tökéletes választás. Ha már az Óriáshegység mellett kempingezel Csehországban, nyűgözd le gyermekeid egy kirándulással a híres dinoszaurusz parkba. Tökéletes helyszín egy kis tanulással egybekötött szórakozásra. Aktív kikapcsolódással töltenél el egy napot? Akkor irány a Český Ráj, ahol túrázhatsz, kerékpározhatsz, és ne felejtsd otthon a piknikfelszerelésed sem!