Vacansoleil Logo
A VACANSOLEIL ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

A VACANSOLEIL ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

  1. A Vacansoleil-ről
  2. Adatvédelmi nyilatkozat

1. Általános információ 2018. május 25-től életbe lép az Általános Adatvédelmi Rendelet. Ettől a naptól kezdve az Európai Unió valamennyi tagállamában azonosak lesznek az adatvédelmi jogszabályok. A jelen Adatvédelmi Szabályzatot ezzel a rendelettel összhangban dolgoztuk ki.

2. Ki felelős az Ön adatainak feldolgozásáért? A Backers Beheer BV és annak a Marinus van Meelweg 16, 5657 EN Eindhoven című székhelyen működő vállalatai felelősek az Ön adatainak feldolgozásáért.

3. Milyen személyes információkat gyűjtünk? Kizárólag azokat az adatokat tároljuk, amelyeket Ön saját maga adott meg formanyomtatványokon a weboldalunkon, formanyomtatványokon, amelyeket e-mailben küldtünk Önnek, marketing kampányok részeként az Ön által megadott 3. féltől átvett adatokat, amelyekhez jóváhagyását adta, illetve azon adatokat, amelyeket telefonon történő foglaláskor ad meg nekünk.

3.1. Személyes információk és elérhetőségek Amikor lefoglalja a nyaralását, megkérjük, hogy adja meg elérhetőségeit, így a vezetéknevét, a keresztnevét, a postacímét, az e-mail címét, a telefonszámát, az Ön által beszélt nyelvet és a születési dátumát. Foglalásakor egy kapcsolattartó / otthon tartózkodó személy nevét és telefonszámát is elkérjük, akit vészhelyzet esetén elérhetünk, miközben Ön a nyaralását tölti. Ha feliratkozik hírlevelünkre, természetesen megkérdezzük az e-mailcímét, a vezetéknevét és a keresztnevét. Ha egy megjegyzést tesz közzé a blogunkon, megkérdezzük a nevét és az e-mailcímét. Ha rajtunk keresztül köt utasbiztosítást, bekérjük a személyazonosságot igazoló dokumentumának számát. Bizonyos kempingek esetében a foglaláskor az autója rendszámát is bekérjük. Marketing kampányokban való részvételekor nekünk vagy 3. félnek adja meg bizonyos adatait.

3.2. Érdeklődési kör és utazási preferenciák Ha Ön feliratkozott a hírlevélre, lehetősége van megadni a nyaralásával kapcsolatos preferenciáit és érdeklődési köreit a személyes profiloldalán. Ezen információk alapján időről időre információkat küldünk Önnek az érdeklődési körének megfelelően.

3.3. Visszajelzések és elégedettségi felmérések Amikor Ön visszajelzést ad a Trustpilot független véleménymegosztó platformján vagy a Vacansoleil által a nyaralás után az Ön számára e-mailben megküldött, elégedettségi felmérést kitölti, akkor személyes adatokat gyűjthetünk, például nevet, e-mail címet illetve bármely más Ön által megadott releváns információkat. Ezeket az információkat Ön önkéntesen adja át, és kizárólag szolgáltatásaink fejlesztésére és az Ön tapasztalatainak weboldalunkon történő bemutatására használjuk fel. A Trustpilot értékelésekből és a Vacansoleil által a nyaralás után e-mailben ügyfeleink számára megküldött, elégedettségi felmérésből összegyűjtött, személyes adatokat szolgáltatásaink fejlesztésére és az ügyfélélmény javítására használjuk fel. Ezeket az információkat arra is felhasználhatjuk, hogy válaszoljunk ügyfeleink kérdéseire, reagáljunk visszajelzéseikre és kezeljük panaszaikat. Ügyfeleink beleegyezésével lefordíthatjuk és közzétehetjük a Trustpiloton megadott értékeléseiket és a Vacansoleil által a nyaralás után e-mailben számukra megküldött elégedettségi felmérés válaszait weboldalunkon, biztosítva, hogy visszajelzéseik szélesebb közönség számára is elérhetők legyenek. Mindazonáltal csak olyan információkat teszünk közzé, amelyek nyilvános megosztásához az ügyfél kifejezetten hozzájárult. A vásárlói vélemények összegyűjtésére és kezelésére a Trustpilotot, egy független, megbízható, véleménymegosztó platformot használunk. A Trustpilot saját adatvédelmi szabályzattal rendelkezik, javasoljuk, hogy kitöltés előtt ismerje meg ezt. A Vacansoleil nem vállal felelősséget a külső platformok és webhelyek adatvédelmi gyakorlatáért. A Trustpilot értékelésekből és a Vacansoleil által a nyaralás után e-mailben ügyfeleink számára megküldött elégedettségi felmérésből gyűjtött személyes adatokat mindaddig megőrizzük, ameddig a jelen Adatvédelmi szabályzatban meghatározott célok teljesítéséhez szükséges. Ha Ön azt szeretné, hogy személyes adatait eltávolítsuk a nyilvántartásunkból, kapcsolatba léphet velünk a jelen szabályzat végén található elérhetőségeinken.

3.4. Chat Ha chaten keres meg minket, akkor kizárólag a problémájáról vagy kérdéséről és annak eredményéről rögzítünk egy rövid leírást. Nem rögzítünk személyes adatokat, ha azokat Ön nem kívánja megosztani velünk.

3.5. A fizetési információkat nem tároljuk Ha a foglalása során fizet, átirányítjuk fizetési szolgáltatást biztosító partnerünk weboldalára. Ez a partnerünk fogja feldolgozni az Ön fizetéssel kapcsolatos adatait, biztonságos környezetben. Ennek során mi nem tárolunk sem bank, sem pedig hitelkártyával kapcsolatos adatokat. Telefonos foglalás esetén amennyiben hitelkártyával kíván fizetni meg kell kérdeznünk az Ön hitelkártyaszámát, kártyája lejárati idejét és az ellenőrzőszámokat. Ezeket az információkat nem tároljuk.

3.6. A weboldalunkon automatikusan gyűjtött személyi adatok Sütiket és más technikákat alkalmazunk, úgymint JavaScript és webes jelzők. Mivel garantálni akarjuk az Ön adatainak titkosságát, és szeretnénk a weboldalunkon tett látogatását még felhasználóbarátabbá tenni, ezért fontos számunkra, hogy megismertessük Önnel, hogyan és miért használjuk a sütiket. Célunk 

 hogy ellássuk Önt a lehető legtöbb információval ezeknek a technikáknak a használatáról és arról, hogyan tudja ezeket a technikákat a saját igényeihez igazítani.

4. Miért dolgozzuk fel az Ön személyes adatait?

4.1. Az Ön sikeres nyaralása érdekében Az Ön személyes adatainak összegyűjtése azért szükséges, hogy meg tudja kötni a szerződést a Vacansoleil-el nyaralása megvalósulásához. A vezetékneve, keresztneve és lakcíme nélkül nem tudjuk helyesen elvégezni az Ön azonosítását.

Az Önnel együtt utazókról megadott információk nem csak azért fontosak, hogy ellenőrizni tudjuk, hogy a szálláshely elegendő-e a foglalásban szereplők létszámához, hanem azért is, hogy ki tudjuk számítani a kempingben fizetendő esetleges idegenforgalmi adót. Ez a résztvevők életkora szerint változik.

Ha azt kérjük, hogy adja meg egy kapcsolattartó / otthon maradó személy telefonszámát, akkor ennek az a célja, hogy vészhelyzet esetén legyen valaki, akit tájékoztatni tudunk az Ön országában, amennyiben Ön nem tud tájékoztatást adni, illetve hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot abban az esetben is, ha Ön nem elérhető az Ön által megadott számon.

Ha utasbiztosítást kötünk, jogszabályi kötelezettségünk, hogy megadjuk az Ön autójának rendszámát a biztosítási kötvényhez.

4.2 Kapcsolattartás Önnel a nyaralását és foglalását érintő kérdésekben A telefonszámok és az e-mail cím azért szükségesek, hogy kapcsolatot tudjunk Önnel tartani a nyaralását érintő fontos ügyekben és segítséget tudjuk nyújtani  foglalásának véglegesítésében, kiegészítésében, módosításában és/vagy törlésében.

Ez olyan dolgokat jelent, mint az Ön foglalási visszaigazolásának, utazási dokumentumainak, fizetési tájékoztatásának, stb. megküldése.

Emellett elutazásának napján előfordulhat, hogy tájékoztatnunk kell Önt valamilyen változásról, vagy különleges körülményekről abban a térségben, ahova utazni fog. Ezek az SMS vagy e-mail útján küldött üzenetek és nem marketing e-mailek, hanem olyan tájékoztató elektronikus üzenetek, amelyeket a nyaralásával kapcsolatban küldünk Önnek. Ezeket a fontos információkat akkor is továbbítjuk Önnek, ha esetleg leiratkozik a marketing célú hírlevelekről.

Nyaralása után visszajelzést kérünk Öntől a nyaralásán szerzett tapasztalatairól.

4.3. Hírlevél küldés (marketingkommunikáció) Azzal, hogy feliratkozik hírlevelünkre, engedélyt ad nekünk, hogy e-mail formájában időről időre tájékoztassuk az érdekes nyaralási ajánlatokról.

Ha Ön ügyfelünk, nyaralása után, bizonyos időközönként hírlevelünkben tájékoztatni fogjuk a lehetséges, Vacansoleil-nél foglalható nyaralásokról. A hírlevelek küldését bármikor lemondhatja a hírlevelek alján található leiratkozó linken keresztül.

Az Ön e-mail címét arra is felhasználjuk, hogy Önt Egyéni Célcsoportba sorolhassuk be a Facebookon. A Vacansoleil úgy hoz létre egy Egyéni Célcsoportot, hogy a feliratkozóitól kapott e-mail címeket feltölti egy hirdetési eszközbe. Ezt a csoportot utána össze lehet kapcsolni egy meghatározott Facebook kampánnyal: kizárólag azok a Facebook felhasználók fogják látni a kampányt, akik a legjobban illeszkednek az érdeklődési profilhoz. Ebben a szabályzatban további részleteket olvashat arról, hogyan tudja ezt letiltani.

4.4. Postai küldemények továbbítása az Ön részére Előfordulhat, hogy ügyfelünkként postai küldeményeket kap a Vacansoleil-től. Postai úton történő direkt marketing céljából nem osztjuk meg az Ön személyes adatait harmadik felekkel.

4.5. Az Ön felhasználói élményének testre szabása és javítása Azok az online adatok, amelyeket akkor gyűjtünk be, amikor Ön a weboldalt böngészi, a következő célokra szolgálnak:  - Anonimizált adatok belső elemzése, hogy az Ön látogatását a weboldalon még kellemesebbé és célzottabbá tegyük a jövőben; - Belső elemzés elvégzése, hogy termékeinket még jobban hozzá tudjuk igazítani meglévő és potenciális ügyfeleink igényeihez; - Hogy üzeneteket tudjunk Önnek küldeni, az Ön kívánságai és igényei szerint,vagy a weboldalunkon  viselkedése ; - Hogy célzott, kempingezéssel kapcsolatos hirdetéseket tudjunk Önnek küldeni.

 oldalunkon részletes tájékoztatást adunk ezekről a célokról és arról, hogyan tudja azokat hozzáigazítani a saját kívánságaihoz és preferenciáihoz.

5. Személyes adatok, amelyeket megosztunk harmadik felekkel

5.1. Elérhetőségek, amelyeket nyaralása lefoglalása során adott meg A foglalás során általunk összegyűjtött információkat nem osztjuk meg harmadik felekkel, kivéve a következőket:

  • A kemping, ahová Ön nyaralni utazik.

Bizonyos adatokat megadunk a kemping számára az Ön és a Vacansoleil között aláírt szerződés alapján. Ez magában foglalja a következő személyes adatokat: vezetéknév, keresztnév, lakcím. A recepciónak azért van szüksége ezekre az információkra, mert a helyi hatóság kéri azokat. Ha a kemping más személyes adatokat is kér érkezéskor azért, hogy Önt azonosíthassák, ez az ő felelősségi körükbe tartozik, és nem a Vacansoleil-ébe.

  • A biztosítótársaság

Ha Ön úgy döntött, hogy útlemondási vagy utasbiztosítást, illetve gépjármű segítségnyújtás biztosítást köt a foglalásához, az Ön biztosítási anyagának elkészítéséhez szükséges személyes adatokat átadjuk a biztosítótársaságnak: az ERV-nek.

Az ERV teljes mértékben kiszervezte a biztosítási tevékenységet a Europ Assistance Kft. részére, amelynek székhelye 1134 Budapest, Dévai u. 26–28., a cégjegyzékszáma pedig 01-09-565790.

  • Rendőrség vagy bíróságok, ha kérik

Ha súlyos törvénysértések fordulnának elő a kempingben, a helyi hatóságok kérhetnek tőlünk személyes adatokat a nyomozás érdekében.

5.2. Elérhetőségek marketingkommunikáció céljára Az Ön vezetéknevét, keresztnevét és az e-mailcímét, amit a hírlevelünkre való feliratkozás során adott meg, nem osztjuk meg harmadik felekkel. Ha a jövőben úgy döntünk, hogy üzleti akciókban (nyereményjátékok, különleges ajánlatok) harmadik felekkel együttműködünk, minden esetben az engedélyét fogjuk kérni ahhoz, hogy az e-mail címét felhasználhassuk ezekben az üzleti kampányokban.

5.3. A weboldalunkon automatikusan összegyűjtött személyi adatok Annak érdekében, hogy bizonyos kampányhirdetéseket küldhessünk Önnek a nyaralási preferenciáival kapcsolatosan, sütiket használunk, amelyeket harmadik felek helyeznek el a weboldalainkon. A 

 oldalunk tartalmaz további információkat ezekről a felekről és arról, hogyan tudja a beállításait módosítani velük kapcsolatban. 

6. Mennyi ideig őrizzük meg a személyes adatait? Ügyfeleink személyi adatait statisztikai célokból az utolsó foglalás időpontját követően 5 évig őrizzük meg. Azt szeretnénk, hogy minden esetben meg tudjuk különböztetni egymástól a meglévő és az új ügyfeleket. A meglévő ügyfelek jogosultak olyan előnyökre, amelyeket az új ügyfelek egyelőre még nem élvezhetnek.

Azok a hírlevél-feliratkozók, akik nem ügyfeleink, legfeljebb 2 évig maradnak az e-mailt kezelő szoftverrendszerünkben a leiratkozásuk napját követően. Ez kizárólag azokra az adatokra vonatkozik, amelyeket a hírlevél-profiljukban hagytak meg (vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, érdeklődési kör, stb.). Azoknak az adatoknak a megőrzéséről, amelyeket a weboldalunk felkeresésekor automatikusan szereztünk meg, a 

 oldalunk tartalmaz további információkat. 

7. Az Ön hozzáférési joga Önnek joga van arra, hogy bármikor ingyenesen megkapja azokat a személyes adatokat, amelyeket Önről tárolunk.

Ha Ön nem ügyfelünk, de feliratkozott a hírlevelünkre, bármikor megtekintheti a profiloldalán keresztül azokat az adatait, amelyeket a regisztráció során vagy azt követően adott meg. A profiloldal elérhető az egyes hírlevelek alján látható linken.

Ha Ön telefonon kíván élni „hozzáférési jogával”, munkatársaink kötelesek minden lehetséges módon ellenőrizni az Ön személyazonosságát. Lépjen velünk kapcsolatba a privacy-hu@vacansoleil.com e-mail címen, ennek során kérjük, adja meg a nevét, a címét és a telefonszámát, hogy ellenőrizhessük a személyazonosságát. Mindenképpen meg kell bizonyosodnunk arról, hogy valóban annak a személynek adjuk ki az adatokat, akire azok vonatkoznak.

8. Az Ön joga adatai korrekciójához, törléséhez és átviteléhez Ha az Ön személyes adatai nem helyesek (például elköltözött), ingyenesen megadhatja nekünk a helyes információkat a privacy-hu@vacansoleil.com e-mail címen. Hírlevél-feliratkozóként bármikor megteheti, hogy módosítja érdeklődési körét és preferenciáit a profiloldalon keresztül, amihez megtalálja a linket hírlevelének alján. Az elégedettségi kérdőív kitöltése során megadott nyaralási értékelését elküldés után már nem tudja módosítani. Azt feltételezzük, hogy helyesen töltötte ki a kérdőívet.

Ugyanezen a módon tudathatja velünk azt is, hogy minden adatát szeretné töröltetni a nyilvántartásainkból, de ennek következményei lehetnek. Ha a jövőben is nálunk foglal, nem élvezheti a törzsutasoknak járó előnyöket, mert a rendszer nem fogja törzsutasként felismerni. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudjuk törölni személyes adatait mindaddig, amíg le nem töltött nyaralási foglalásai vannak nálunk, illetve amíg rendezetlen pénzügyi kötelezettségei vannak a cégcsoporton belül üzemelő cégek bármely tagja felé.

Mielőtt beadna egy ilyen kérelmet, érdemes átgondolnia, hogy miért is akarja töröltetni az adatait (amelyeket mi biztonságosan tárolunk). A jövőben nem akarja megkapni üzleti hírlevelünket? Ezt saját maga is bármikor megoldhatja azzal, hogy rákattint a hírlevél alján megjelenő „leiratkozás” linkre. A privacy-hu@vacansoleil.com e-mail címen keresztül is tudathatja ezt velünk.

Ha elektronikus formában (pl. egy Excel fájlban) kívánja megkapni az adatait, ezt a privacy-hu@vacansoleil.com e-mail címen kérheti. Csak azokat a személyi adatokat adjuk meg, amelyeket Ön megadott a részünkre a foglalási formanyomtatványon, miután ellenőriztük az adatokat kérő fél személyazonosságát, ezt pedig a kérés benyújtása után a jogszabály szerint rendelkezésünkre álló egy hónapos időszakon belül tesszük meg. Mindenfajta kérés esetében kérjük gondoskodjon arról, hogy megadja valamennyi elérhetőségét, hogy a kérését közvetlenül a megfelelő személy kérésére teljesíthessük, a helyes címre. Ezért mindenképpen adja meg a vezetéknevét, a keresztnevét, a születési idejét, a lakcímét, az e-mail címét, és lehetőleg a telefonszámát is.

9. Az Ön kifogással való élési joga Megtilthatja, hogy személyes adatait direktmarketing célokra felhasználják.

Ha nem akarja, hogy az adatait felhasználjuk üzleti ajánlatok küldésére postai küldemények vagy hírlevelek formájában, vagy egy olyan hirdetési eszközzel, mint amilyen a Facebook Egyéni Célcsoportja, ezt jelezheti nekünk a privacy-hu@vacansoleil.com e-mail címen, vagy a leiratkozó linken a hírlevele alján.

Ha nem akarja, hogy a továbbiakban felhasználjuk az adatait a weboldalunkon történő böngészése során (sütik útján), vagy ha azt akarja, hogy ne küldjünk Önnek üzleti ajánlatokat a hirdetési hálózatunkon keresztül, ezt egyértelműen közölnie kell a honlapunkon a 

 oldalon. Az erre az oldalra mutató linket megtalálja a honlapunk alján. A hirdetési sütik kikapcsolásával a jövőben nem fog hirdetéseket kapni a weboldal látogatása miatt.

10. Biztonság A Vacansoleil olyan biztonsági intézkedéseket dolgozott ki, amelyek technikailag és szervezetileg megakadályozzák, hogy az Ön személyes adatai megsemmisüljenek, elvesszenek, azokat meghamisítsák, módosítsák, vagy tévedésből harmadik feleknek adják ki, illetve megakadályozzák az Ön személyes adatainak bármilyen illetéktelen kezelését.

A Vacansoleil garantálja, hogy amennyiben az Ön személyes adataival a mi biztonsági rendszereink hibája miatt tudnak visszaélni, vállalja ezért a felelősséget, és megtérít minden igazolt veszteséget.

Azonban nem vállalunk felelősséget azokért a közvetlen vagy közvetett károkért, amelyek azért következtek be, mert egy harmadik fél helytelenül vagy törvénytelenül használta a személyes adatokat. Ebben a tekintetben fontos, hogy Ön, mint fogyasztó, tartsa be a biztonsági előírásokat, például azzal, hogy megakadályozza illetéktelenek hozzáférését a regisztrált címéhez. Kizárólag Ön felelős a számítógépe és IP címe használatáért és ezek bizalmasságáért. A Vacansoleil folyamatosan tájékoztatja a fogyasztóit arról, hogy a weboldalunk tartalmazhat más weboldalakra mutató linkeket, hiperlinkeket vagy hivatkozásokat, amelyeket a Vacansoleil nem kísér figyelemmel, és amelyekre ez az Adatvédelmi Szabályzat nem vonatkozik. Ezeket a weboldalakat nem a Vacansoleil kezeli. A Vacansoleil nem felelős azoknak a weboldalaknak a tartalmáért, amelyekre a hivatkozás mutat, sem pedig az ott megemlített termékekért vagy szolgáltatásokért. A Vacansoleil éppen ezért azt javasolja Önnek, hogy figyelmesen olvassa át minden meglátogatott weboldal adatvédelmi szabályzatát, mivel ezek különbözhetnek ettől az Adatvédelmi Szabályzattól.

11. Adatvédelmi hatóság Panasz esetén mindenképpen felkeresheti a helyi adatvédelmi hatóságot vagy a magyar Adatvédelmi Ombudsmant, akinek a hivatala a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. A magyar Adatvédelmi Biztost a következő címen keresheti meg: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 9-11. - Tel: +36-1-3911-400. 

12. Elfogadás Azzal, hogy Ön a weboldalunkat és a szolgáltatásainkat használja, jelen Adatvédelmi Szabályzat valamennyi rendelkezését elfogadja és jóváhagyja, hogy a Vacansoleil összegyűjtse és feldolgozza az Ön valamennyi adatát ezen Adatvédelmi Szabályzat szerint.

13. Elérhetőség Ha további tájékoztatást szeretne kapni erről az Adatvédelmi Szabályzatról, vagy észrevételei lennének, kérjük, keresse meg ügyfélszolgálatunkat e-mailben a to contacthu@vacansoleil.com e-mail címen, vagy írásban a következő postacímen: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95. II. em. 207.