fr-cot.jpg

Dél-Franciaország kempingek

A gyönyörű Dél-Franciaország

Dél-Franciaország sokak kedvenc nyaralóhelye a kellemes hőmérséklet, a változatos tájak, a finom ételek és a sok-sok szolgáltatás és lehetőség miatt. Kiválasztottunk Önnek néhány régiót, melyek külön jellegzetességekkel és különlegességekkel bírnak. A Vacansoleil mindegyik régióban kínál top kempinget, melyek ideális kiindulóhelyül szolgálnak a környék felfedezéséhez, s melyek elég szolgáltatást kínálnak ahhoz, hogy az egész család élete legszebb napjait élhesse át.

 

Languedoc Roussillon

Languedoc Roussillon partjai 240 km-en át nyúlnak el a Földközi-tenger mentén, a keleti Côte Vermeille-től a nyugati Camargue-ig. Látogassunk el Carcassone középkori városába, majd lazítsunk a parton, végül kóstoljuk meg a borokat az egyik pincében.

Dordogne

Manapság Dordogne az egyik legnépszerűbb francia úticél. Sok itt a tenni- és látnivaló - kellemes légkör, történelmi városok és várak, kenukirándulások a Dordogne, a Lot és a Vézère folyón, s természetesen a gasztronómia vár ránk. Ne feledkezzünk meg a lenyűgöző lascaux-i barlangokról sem!

Côte d'Azur

A luxus és az ideális nyaralási éghajlat vonz sok-sok embert a Côte d'Azur-re. A parti kisvárosokhoz közel gyönyörű természetet találhatunk. A gyerekek számára a fréjus-i állatkert kínál izgalmakat, vagy egy a sok-sok vízi szórakoztató park közül. A Col de Vence gyönyörű látványt nyújt.

Provence

Ha Provence-ra gondolunk, az illatos levendulamezők és a változékony tájak jutnak eszünkbe; a kopár hegyláncok és a fákkal tarkított dombok. Aix-en-Provence híres városkáját, mely egy hegyen fekszik, mindenképp látogassuk meg, a part pedig egyenesen lélegzetelállító szikláival és kristálytiszta vizével.

Pireneusok

Egy különleges terület Spanyolország határán. A sportolni vágyók biciklizhetnek, raftingolhatnak, túrázhatnak és kenuzhatnak is. Nyáron pedig szurkolhatnak kedvenc versenyzőiknek a Tour de France híres szakaszain, de gyertyát is gyújthatnak értük a Lourdes zarándoklaton.

Ardèche

Ardèche az Ardèche-szurdokról híres, ami az Ardèche folyó által létrehozott lenyűgöző szakadék, s Vallon-Pont-d'Arc-tól Saint-Martin-d'Ardèche-ig terjed. Lehet itt kajakozni, túrázni, úszni és ellátogathatunk a barlangokba vagy az elbűvölő falvakba is.

Drôme

Szép, zöld, csendes régió. A tájat levendulamezők és olajfaligetek tarkítják. Az éghajlat kellemesen száraz az egész szezon során. Montélimar városa a legnépszerűbb ezen a vidéken, mely nugátjáról és nugátmúzeumáról híres.

Auvergne

A régió lenyűgöző természettel rendelkezik; tavak, hegyek, kialudt vulkánok (délnyugaton) és egy tölgyfaerdő is található itt. A központ Clermont-Ferrand, mely lávakövekből készült lenyűgöző székesegyházáról híres. Északon találjuk Vichy-t, a híres fürdővárost.