Szlovéniai kempingek

Kempingezés Szlovéniában

Szlovénia az Alpok elbűvölő vidéke és az Adriai-tenger pazar szépségű tájai között terül el. Hivatalosan is a világ legzöldebb országa. A természet szerelmeseinek igazi mennyország, változatos földrajzi tájakkal, melyekről más országok csak álmodhatnak. Üdén zöldellő mezők, sűrű fenyőerdők, smaragdzöld tavak, titokzatos barlangok és hosszan elnyúló homokos tengerpart. A tökéletes helyszín, csodálatos kempingekkel.

Szlovénia több okból is remek célpont, ha egy fantasztikus családi kempingnyaralásra vágysz. Először is, a tömegturizmus itt még nem ütötte fel a fejét. Másodszor, az árak is hihetetlenül barátságosak. Végül, de nem utolsó sorban, bővelkedik történelmi és kulturális látnivalókban, és Európa néhány legcsodálatosabb vidéke is itt található. Tekintsd meg Szlovénia megannyi arcát, és hagyd, hogy rabul ejtsen a látvány.

Mutasson többet
Válasszon a 6 kempingek Szlovénia Vacansoleil kempingek közül

Részletes keresés:

Camping Adria

Ankaran - Adriai tengerpart (SL) - Szlovénia

A kemping Olasz- és Horvátország között, a Trieszti-öbölben található. Olimpiai méretű úszómedencéje közvetlenül a tenger mellé épült. Kirándulási tipp: Trieszt, Lipica, Postojna.

Camping Sobec

Lesce - Júliai Alpok/Bled - Szlovénia

A kemping a Sava Dolinka folyó kanyarulatában található. Csodálatos gyalog-, kerékpár- és kenutúrákra hívogat ez a gyönyörű táj. Kirándulási tipp: városlátogatás Bled-be.

Camping Terme Olimia

Podčetrtek - Délkelet-Szlovénia - Szlovénia

Fényűző, családi kemping Kelet-Szlovéniában. A kempingtől mindössze 40 perces autóútra szó szerint felszállhatsz a földről. Krapinske Toplice-ben autódat helikopterre cserélheted és a levegőből fedezheted fel Horvátország legszebb kontinentális régióját!

Camping Slovenia Eco Resort

Stahovica - Júliai Alpok/Bled - Szlovénia

Gyönyörű, csendes kemping a hegyek között. A gyerekek játszhatnak a játszótéren, a szülőkre pedig rengeteg program vár. A kempingben kerékpárt kölcsönözhetsz, így két keréken felfedezheted a környéket és élvezheted a lélegzetelállító kilátást.

Logarska Dolina, Postojna, Kočevje és Triglav nemzeti parkjai

A szlovén táj lenyűgözően gazdag és sokszínű. Logarska Dolina alpesi völgyében vízesések és sziklatornyok teszik különlegessé a hegyvidéki látványt. Kirándulj egyet a kempingből a Triglav Nemzeti Parkba, mely otthont ad egy csodálatos, smaragdzöld folyónak és a gyönyörű Bledi-tónak, Szlovénia legnépszerűbb látványosságának. Postojna vidékén egy kiterjedt barlangrendszer vár felfedezésre. 20 km hosszan kígyózó járatok, termek és galériák, több helyen közel 50 méteres magasságú részekkel. A Kočevje régió Szlovéniában Európa egyik legjobban megmaradt erdeje, ahol barnamedve, farkas, hiúz és több sas faj is él.

Ljubljana, Bled, Piran és Maribor kulturális látnivalói

Ljubljana hatalmas középkori erődje már a 12. század óta tekint le a városra, és őrzi a szlovén fővárost. Ülj fel a villamosra, ami felvisz egészen az erődig, és csodáld meg a remek kilátást Ljubljanára. A művészetek kedvelőinek Piran tengerparti városa tartogat látnivalókat. Egy igazi középkori mestermű, több múzeummal. Szlovénia egyik legjellegzetesebb kulturális látképe a Bledi-tó, partján az impozáns kastéllyal, mely kiemelkedik a lenyűgöző smaragdzöld vizű tó mellől. A kemping közelében található, így nagyszerű lehetőség egy izgalmas egynapos kirándulásra. Ha szereted a jó borokat, látogass el a Maribor városában található Stara trta-hoz, mely a világ legrégebbi szőlőültetvénye.

Kempingezés a tenger mellett Szlovéniában

Szlovénia mindössze 47 km-es partszakasszal rendelkezik az Adriai-tenger mellett, de itt nem a mennyiség, hanem a minőség az, ami számít. A legnagyobb és legnépszerűbb strand a Portoroz, ahol az Adriai-part néhány legszebb homokos partszaka található. Izola, Piran és Koper kikötővárosaiban remek kristálytiszta vizű kavicsos strandok vannak. Egy szlovéniai kempingnyaralást igazán aktívan is eltölthetsz, hiszen bővelkedik a lehetőségekben: úszás, búvárkodás, vízisíelés, vitorlázás vagy horgászás is lehetséges.

Nagyszerű egynapos kirándulások az egész család számára a kemping közelében

Valódi izgalmakért látogass el a Pustolovski Parkba a Bledi-tó mellett. A fák tetején létrehozott kalandpark minden korosztály számára vidám kikapcsolódás. A legbátrabbak beleáshatják magukat a Postojna barlangokba. Egy kis vonat segítségével tudnak végigmenni az 5 km-es belső szakaszon. A közeli Predjama vára visszarepít az időben a lovagok és kalandozások korába. Sötét földalatti zárkák, felvonóhidak és titkos búvóhelyek. Mindez egy 123 méteres szikla oldalán. Egy kis tanulással egybekötött szórakozáshoz látogass el a Vulkania Parkba, és tudj meg mindent a vulkánokról a Goricko régióban. Megannyi kikapcsolódási lehetőség a kemping közelében.

Régiók Szlovéniában:

Adriai tengerpart (SL)

Júliai Alpok/Bled

Szlovénia