Portugáliai kempingek

Kempingezés Portugáliában

Portugália hihetetlenül gazdag természeti és épített látnivalókban is. Csodálatos időjárás és gyönyörű strandok. Elbűvölő, kultúrában bővelkedő városok. Az egyik legszebb víziútvonal mellett fekszik, és Európa legnaposabb fővárosával is büszkélkedhet. Fantasztikus ételek és remek borok a kontinens egyik leglenyűgözőbb vidékén. Tehát, ha egy igazán csodálatos kempingnyaralásra vágysz, Portugália kétségkívül tökéletes választás lesz!

Bármire is lenne szükséged egy varázslatos kempingnyaraláshoz, Portugáliában meg fogod találni! Remek kombinációja fantasztikus strandoknak, lenyűgöző természeti tájaknak, nyüzsgő városoknak és kulturális látnivalóknak, melyeknek köszönhetően megannyi szép emlékkel térhetsz haza a nyaralásról.

Mutasson többet
Válasszon a 6 kempingek Portugália Vacansoleil kempingek közül

Részletes keresés:

Kempingezés a gyönyörű portugál vidéki tájon, a Peneda-Geres Parque Natural do Vale do Guadania, a Vale do Duoro és a Ria Formosa környékén

Portugáliában néhány igazán csodálatos helyszínre juthatsz el, és mindezek a kempingtől csak egy rövid autóútra találhatóak. Peneda-Geres Nemzeti Parkja a szirti sas otthona, amely 72.000 hektárnyi fokozottan védett terület, zöld dombokkal. A Ria Formosa Algarve mellett található, de messze a zsúfolt partszakaszoktól. A védett nemzeti park 60 km-es hosszúságban húzódik, csodálatos partvidékkel, sokszínű növény- és állatvilággal. A Parque Natural do Vale do Guadiana híres a vaddisznókról, melyek hatalmas tölgyfák alatt kutatnak makk után. A Duero-völgye hihetetlen szépségű táj. Zöld dombjai meredeken ereszkednek le a folyóig. Olajfa ligetek és szőlőültetvények sorakoznak egymás után a folyóparton, a rózsaszín-fehéren virágzó mandulafák pedig színes lepelként borítják be a vidéket.

Kulturális látnivalók a kemping közelében: Lisszabon, Porto, Sintra, Coimbra és Conimbriga

Portugália történelme hosszan nyúlik vissza az időben, és Európa egyik legérdekesebb kultúrájával rendelkezik. Tekintse meg a Belém-tornyot Lisszabonban és menj fel Szent György kastélyába, ha igazán szép kilátást szeretnél a városra. Berardo múzeuma rendelkezik Európa egyik legnagyobb modern gyűjteményével, ahol Warhol, Picasso és Dali munkáit is megtekintheted, majd vesd bele magad a régi borospincék világába, és tanuld meg a borkészítés fortélyait, természetesen borkóstolóval egybekötve. Csodáld meg a megalitokat és a dolmeneket Alentejo régióban, a Palacio da Pena palotát Sintra mellett, tekintsd meg Comibra 13. századi könyvtárát, vagy Conimbriga római kori romjait.

Kempingezés a tenger mellett Portugáliában

Ha a strandok fontos részét képezik a tökéletes kempingnyaralásodnak, akkor Portugália a legvadabb álmaid is valóra váltja majd. Az Algarve régió híres a csodálatos, hosszan húzódó homokos partszakaszairól és lenyűgöző türkizkék vizéről. Válassz a több mint 150 gyönyörű strand közül olyan nyüzsgő tengerparti üdülővárosok mellett, mint Quarteria, Lagos vagy Albufeira. Paia de Marinha strandját, Lagoa közelében Európa legszebb partjának választják minden évben. Azoknak, akik a városi kirándulásokat szeretnék kombinálni egy kis óceánparti kikapcsolódással, a Costa de Prata kitűnő választás lesz. Portugália ‘ezüst partja’ Lisszabontól 150 km-re északra kezdődik, és egészen Porto-ig tart. Aveiro és Peniche elbűvölő strandok mellett fekszik, közel a kempinghez, viszont kevésbé zsúfoltak, mint a nagyvárosi strandok. A szörfözni vágyóknak Foz de Lizandro paradicsomi hely, Ericeira közelében, mely Európa egyik legkedveltebb szörföző helye.

Nagyszerű kirándulások az egész család számára a kemping közelében

Ha Porto, Algarve vagy Lisszabon melletti kempingben nyaralsz, megannyi programlehetőség vár a gyermekekre is. Zoomarine Algarve mindenképpen megér egy látogatást Guia közelében. Nézd meg a delfineket és az oroszlánfókákat, vagy csak pihenj egyet a parton, csússz le a vízi csúszdákon, majd piknikezz egyet. Akik izgalmakra vágynak, irány az Aquashow Park Quarteira-ban. Egy igazi vízi hullámvasútat is találsz itt, és egy nagyszerű éttermet. Ha már Porto-ban jársz, látogass el Magikland vidámparkjába Penafielben. Egy varázslatos világba csöppensz bele, ahol a gyermekek igazi kalózhajóra is mászhatnak, az afrikai szavanna felett repülhetnek át, és elvarázsolt erdőkben sétálhatnak. Ültél már valaha buszban… a vízen? Lisszabonban ezt is kipróbálhatod! A Hippotrip egy fantasztikus városi túra, ami földön és vízen egyaránt körbejárja a várost egy kétéltű busz segítségével. Egy csendesebb kikapcsolódáshoz keresd fel Lisszabon híres állatkertjét, mely Európában az egyik legszebb.

Régiók Portugáliában:

Algarve

Lisszabon

Costa de Prata

Porto