Lot kempingjei

Kempingezés Lotban

Ha a tökéletes családi kempingnyaraláshoz keresel helyet Franciaország érintetlen természetének szívében, akkor Lot  ideális választás. Buján, zöldellő dombjaival, álomszerű, festői szépségű falvaival, csodálatos, kanyargó folyóival és mesés középkori városaival hihetetlenül szép hely a kempingezéshez. A Lot régióban egymást követik a gyönyörű helyek, mint Puy-l'Eveque és Rocamadour, a lenyűgöző középkori falvak, amelyek meredek sziklákon nyugszanak. A borkedvelőknek Cahors borászatait ajánljuk, amely a híres Malbec szőlő otthona. A szabadtéri programok kedvelői feltöltődhetnek a Causses de Quercy Nemzeti Parkban tett túra során, vagy a Véloroute-on biciklizés alatt, vagy kenuzás, kajakozás és csónakázás közben a Lot folyón. Számos látnivaló található a kemping közelében is, mint például a Pech Merle barlangok Cabreret-ben vagy a művészetéről hires Figeac városa. De így is az igazi látványosság Lotban a káprázatos természeti környezet és a lenyűgözően nyugodt légkör, emiatt csodálatos helyszínt nyújt egy  lenyűgöző, franciaországi kempingnyaraláshoz.
 

Mutasson többet

Válasszon a 0 kempingek Lot Vacansoleil kempingek közül

Családi kempingélmény folyó vagy tó mellett, Lotban 

A Lot és a Dordogne folyók a kemping közelében találhatók és kitűnő helyszínt nyújtanak a vízi élményekhez. A Cahors közelében fekvő strand, felügyelettel és számos létesítménnyel rendelkező fürdőhely. A Catus-ban található Vert tó nagyszerű hely a családoknak: árnyékos, füves részekkel a piknikezéshez, illetve vízibiciklivel, kosárlabda és foci pályával a gyerekeknek. Ha a vizen szeretnél eltölteni egy szuper napot, menj el Luzech-be a Caix Base Nautique-ba, kölcsönözz csónakot, kenut vagy ússz a tóban, majd ebédelj meg az étteremben. Északabbra a Dordogne folyó mentén található a Tauriac tó. 3 hektárnyi hely, ahol pihenhetsz és úszhatsz. A gyerekek a vízicsúszdákon csúszkálhatnak és a játszótéren hancúrozhatnak. Szomjas vagy? Akkor ülj be a bárba, vagy a kitűnő étterembe.

Szabadtéri programok a kemping közelében, Lotban

Lot Franciaország egyik legszebb vidéke és a szabadtéri programok kedvelőinek paradicsoma. Biciklizz a  Véloroute-on a Lot folyó mentén a kempingtől az Eugénie vár borászataihoz Rivière Haute-ban. Túrázz vagy lovagolj keresztül a gyönyörű Causses de Quercy Nemzeti Parkon.  Mountainbike-ozz a gyönyörű Grésigne-i erdőben, lesd meg a szarvasokat, vaddisznókat, sasokat és harkályokat. Menj el egy hajós kirándulásra a Lot folyón, kajakozz a lenyűgöző szépségű Lot vögyében,  menj pontyot fogni Puy -l'Évêque közelébe vagy pisztrángot fogni északabbra, Ségala-ba. Ha a legfestőibb kenutúrára vágysz, akkor Montvalent-et vagy Pinsac-ot ajánljuk. Evezz mesés tájakon, meredek sziklák, furcsa kis falvak és elegáns kastélyok mellett. 

Városi kirándulások a kemping közelében, Lotban

Lot legnagyobb települése, Cahors csodálatos, középkori városa a kemping közelében található. Sétálj a régi, szűk utcákon, a félig fagerendás faházak mellett, és csodáld meg a gyönyörű gótikus St-Étienne katedrálist és a híres, 14. századi Valentre hidat. Ezután lazíts, ebédelj meg a folyónál, csodálatos kilátással Lotra. Ezután látogass el Lot-et-Garonne megyébe, Agen-be, hogy megnézd a csodálatos Szépművészeti múzeumot és a Saint-Caprais székesegyház 19. századi színes freskóit. Szeretnél a térség egyik legbarátságosabb városi terén ebédelni? Akkor irány Montauban, Tarn-et-Garonne közelében. Merülj el a püspöki palota és a Saint-Jacques templom látványában és atmoszférájában, majd tégy egy kellemes sétát a Tarn folyó erdős partjainál. Ha a városnézést vásárlással is szeretnéd kombinálni, akkor látogass el a Dordogne melletti  Sarlat-la-Canéda-ba és nézz be a népszerű piacokra is.

Programok és látnivalók a kemping közelében, Lotban

Nem messze a kempingtől néhány valóban mágikus hely található, amelyet érdemes megnézni. Látogass el a középkori Saint-Cirq Lapopie-ba, amely a sziklákon helyezkedik el, majdnem 100 méterrel a Lot folyó fölött és Franciaország egyik legszebb falujaként tartják számon. A barlangrajongóknak a Padirac barlangot ajánljuk, ahol meg lehet csodálni a föld alatti medencéket és cseppkő képződményeket, valamint a Pech Merle barlangot Cabrerets városában, ahol lenyűgőző barlangrajzokkal találkozhatunk. A történelem és a művészet kedvelői számára Figeac városa kihagyhatatlan. A gyönyörű Champollion múzeumban a híres hieroglifa dekódolóról, Jean-François Champollion-ról szóló kiállításon tanulhatunk az írás kialakulásáról. Ha  képeslapra illő szépségű fotót szeretnénk, akkor irány Rocamadour, amely észak Lot-ban, a kempingtől nem messze található. Ez a lenyűgöző, szent város és népszerű zarándokhely valóban a sziklákra épült. Mászd meg az impozáns Grand Escalier lépcsőt, hogy felérj a 15. századi Notre-Dame kápolnába és megtekintsd St. Amadour legendáját.