900x175_regio-west-pommeren-polen.jpg

Nyugat-Pomeránia kempingek

Nyugat-Pomeránia kempingek

Még soha nem hallottál a lengyelországi Nyugat-Pomerániáról? Pont ez ennek a vidéknek a különlegessége! Ezt a csodálatos, Balti-tenger melletti úticélt még nem fedezték fel tömegek. A lengyel vakációzók viszont már évek óta idejárnak, hogy gondtalanul élvezzék a fehér, homokos partokat, a nyugodt, vidéki atmoszférát és a szórakoztató családi programokat. Az időjárás is szuper, kellemes tavaszi napsütés és meleg nyarak várnak a régióban.

Mutasson többet
Válasszon a 1 kemping Nyugat-Pomeránia Vacansoleil kempingek közül

Részletes keresés:

Hol található Nyugat-Pomeránia?

Nyugat-Pomeránia Lengyelország északnyugati részén, a német határ mellett található.

Strand, strand és strand.

Nyaralás Lengyelországban a strandon? Így van! A homokos strandok Nyugat-Pomeránia fő attrakciói. Valóban lenyűgözőek! Fehér homok, néhol arany tónusokkal és mindenhol hosszúak és szélesek. A legtöbb strandon kiemelkedő minőségű és rendkívül tiszta létesítményeket találsz: éttermeket, bárokat, mosdókat, parkolóhelyeket. A legnépszerűbb strandokat a következő településeken találod: Łazy, Dąbki, Mielno, Unieście és a híres fürdővárosban, Kołobrzeg-ben. Tippünk: sétálj végig a 200 méteres stégen. Érdemes felfedezned a Balti-tenger partjain fekvő halászfalvakat is, ahol csendes és félreeső strandokkal fogsz találkozni. Pomeránia tényleg kiérdemli “ Az ország a tenger mellett” nevet.

Kint a szabadban az egész családdal Nyugat-Pomerániában

Ha a gyerekek dönthetik el, hogy hova menjetek, akkor a Rewali Bálna Parkot (ez nem egy akvárium, hanem egy hatalmas játszótér és egy oktatási centrum kombinációja) fogják választani, vagy a Międzyzdroje-ban található mini makett parkot (a makettek a Balti országokat ábrázolják). A Dobrzycaban található Hortulus tematikus kert rendkívül látványos: angol, francia és japán kertek fantasztikus gyűjteménye. Miközben te ezekben gyönyörködsz, addig a gyermekeid kipróbálhatják a hatalmas gyertyánfa-labirintust!

Lépj a nyugat-pomerániai vikingek nyomdokaiba

Nyugat-Pomeránia észak-keleti csúcsán található Wolin, ami egykor a vikingek legendás erődjeként funkcionált. Itt éltek a hírhedt Jombsburg vikingek. Ha nyáron Nyugat-Pomerániában jársz, akkor mindenképpen látogass el a Wolini Viking Fesztiválra. Itt teljes csatákat elevenítenek fel korabeli kosztümökben! Valami nyugodtabb kulturális élményre vársz? Akkor mászd meg Gąski több évszázados világítótornyát, vagy járd be a középkori város, Koszalin utcáit. A város fő látványossága a Mária Katedrális, de ne felejts el betérni a hívogató üzletekbe és kávézókba sem. Koszalin egy igazi diákváros imádnivaló hangulattal!

A természet és a madarak rajongóinak

Gólyák, vöcskök, vad hattyúk, gémek, rétisasok… a Wolini Nemzeti Park (Woliński Park Narodowy) a madárlesők paradicsoma. Ezt a csodálatos helyszínt a Wolin félszigetnél, közvetlenül a tenger mellett találod. A wolini vidék vad és egyenetlen, meredek sziklákkal, széles erdőkkel és sok heggyel, úgyhogy hozd magaddal a távcsövedet és a túrabakancsodat!

Nyugat-Pomerániába tervezel nyaralást?

Nyugat-Pomeránia szerepel a bakancslistádon? Ez a lengyel tengerparti úticél valóban megér egy látogatást. Már csak azért is, mert elmondhatod, hogy már jártam Zachodniopomorskie-ben: lengyelül így hangzik a Nyugat-Pomeránia.