Koronavírus

Kérdések és válaszok a koronavírussal és a nyaralásoddal kapcsolatban

Frissítve: 2020. július 6.

A Vacansoleil-nél folyamatosan nyomon követjük a koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos fejleményeket. Megértjük, ha a helyzet kapcsán aggodalmaid merültek fel és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk számodra is megnyugatóan rendezni ezt a szituációt.

Valószínűleg benned is felmerült néhány kérdés a nyaralásoddal kapcsolatban, ezért itt feltüntetjük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a válaszokkal.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy minden utasunkat egyesével felkeressük, akinek a koronavírussal érintett területre szól a foglalása a következő 2-4 héten belüli érkezéssel. 

Fel szeretnéd venni a kapcsolatot kollégáinkkal? Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll a a [email protected] e-mail címen. A megnövekedett megkeresések miatt először érdemes megnézned az alább található leggyakoribb kérdések szekciót, valószínűleg itt megtalálod a kérdésedre a választ.

Az ezen az oldalon található információkat rendszeresen frissítjük. A legutóbbi frissítés dátuma: 2020. július 6.

Hol találom a legfrissebb információkat a koronavírusról?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján tudsz tájékozódni.

Hol találom az érvényben lévő utazási tanácsokat az egyes országokra?

A Külügyminisztérium honlapján megtalálod az érvényben lévő utazási tanácsokat országonként: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs, illetve az utazásra nem javasolt térségek listáját: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek. Fontos, hogy a nyaralásod idejére szóló biztonsági besorolást kell figyelembe venni.

A választott úticélom az utazásra nem javasolt országok közé tartozik?

A Külügyminisztérium jelenleg egyik olyan területet sem nyilvánította utazásra nem javasolt térségnek, ahol a Vacansoleil által kínált prémium kempingek találhatók. 

A választott úticélom a koronavírus miatt lezárt területek közé tartozik. Mit tegyek?

Amennyiben a te foglalásod is ilyen, akkor ügyfélszolgálatunk e-mailben fel fogja venni Veled a kapcsolatot.

Ha a nyaralásodra nem kerülhet sor, akkor az általad eddig befizetett összeggel megegyező értékű, korona vouchert ajánlunk fel. 

Jelenleg azon dolgozunk, hogy minden olyan utasunkkal felvegyük a kapcsolatot, akinek a koronavírussal érintett területre szól a foglalása a közeljövőben. Legkésőbb 2 héttel a tervezett érkezés előtt felvesszük Veled a kapcsolatot. 

Kérjük, olvasd el a “Mi az a korona voucher?” részt is.

Mi az a korona voucher?

Amennyiben a nyaralásod a koronavírus miatt hiúsult meg, akkor egy, az általad eddig befizetett összeggel megegyező értékű korona vouchert állítunk ki számodra. Ezzel a voucherrel új foglalást rögzíthetsz a Vacansoleil-en keresztül egy későbbi időpontban. A korona voucher a kiállítástól számított egy évig érvényes és a Vacansoleil által kínált bármely szálláshely foglalására felhasználható. Tehát az új foglalást egy éven belül kell lefoglalnod, azonban a tartózkádási időszak azt követő időszak is lehet, egészen 2021 december 31-ig bezárólag.

A kemping, ahova a foglalásom szól, mégsem lesz nyitva a foglalásom idejében. Mit tegyek?

Nálunk foglaltál, de a kemping  csak később nyit ki a koronavírus miatt?

Ebben az esetben a lehető leghamarabb, foglalásod kezdő napja előtt 2-4 héttel felvesszük Veled a kapcsolatot. 

Mi történik, ha az úti célom nem szerepel a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt térségei között, de mégis lemondom a foglalásomat?

Ebben az esetben lemondási díj kerül felszámolásra. Amennyiben a lemondási díj alacsonyabb a már befizetett összegnél, abban az esetben a lemondási díj és a befizetett összeg különbözetével megegyező értékű vouchert ajánlunk fel. Sajnos a rendkívüli helyzetre való tekintettel nem áll módunkban visszautalást eszközölni.

Amennyiben rendelkezel storno biztosítással és az abban szereplő feltételeknek megfelelően érvényesítenéd azt a biztosító felé a lemondási díjra vonatkozóan, ehhez kérjük vedd fel a kapcsolatot a biztosítóval.
 

Kell-e extra dolgokat magammal vinnem a nyaralásra a koronavírus miatt?

Legyen nálad elegendő arcmaszk, papírtörlő és fertőtlenítő szappan. Ezenkívül javasoljuk, hogy vigyél magaddal saját ágyneműt (paplanokat vagy hálózsákokat és párnákat) valamint ágyneműhuzatokat (lepedőket, paplanhuzatokat, párnahuzatokat). Előfordulhat, hogy néhány kemping a helyi biztonsági előírások miatt ezeket most nem tudja nyújtani.

Miért tanácsos saját paplant és párnát vinnem?

A koronavírus miatti, helyi biztonsági előírások következtében néhány kemping jelenleg nem kínál ágyneműt (paplanokat/hálózsákokat, párnákat) és ágyneműhuzatokat (lepedőket, paplanhuzatokat, párnahuzatokat). Tipp: Használj vákuumos utazótáskát, hogy könnyen, helytakarékosan és kompakt módon becsomagolhasd az ágyneműt.

Miért került törlésre a foglalásom?

Különféle, a koronavírus világjárvánnyal kapcsolatos okok lehetnek a háttérben:

 • az úti célhoz az utazási korlátozások miatt nem lehet eljutni;
 • a kormányzati intézkedések miatt a kemping zárva van vagy csak később nyit ki;
 • A kemping nyitva van, de a helyi törvények miatt a szállást nem lehet előkészíteni (vagy nem időben). Bizonyos esetekben kevesebb szálláshelyet kínálunk, mint általában. Egyes szállástípusok (pl. egyes sátrak) nem mindenhol lesznek felállítva.

Biztonságosan élvezhetem a nyaralásomat a kempingben?

Minden kempingünkben biztonsági protokollok vannak érvényben, amelyeket az adott ország hatóságai készítettek.

 • Biztonságos munkamódszerek az alkalmazottak számára: az alkalmazottak a szigorú helyi biztonsági irányelvek szerint dolgoznak. Átfogóan tájékoztatták őket a szükséges protokollokról, védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket használnak és készek segíteni minden kérdésben.
 • Biztonságos távolság: sok kemping kevesebb szállást nyit meg, ezért kevesebb vendéget fogad a biztonságos távolság biztosítása érdekében.
 • Takarítás és higiénia: a kempingek módosított takarítási protokollal működnek, amely megfelel a koronavírus által előidézett helyzetnek. Így biztonságosan használhatod az összes létesítményt. Szálláshelyedet érkezés előtt is alaposan kitakarítják.
 • Saját mosdók és WC-k a szálláshelyeden: minden Vacansoleil mobilházban és bizonyos típusú szafari sátrakban is található WC és fürdőszoba.

A kemping létesítményei a szokásos módon vannak nyitva?

Ez kempingenként és országonként eltérő. A teljeskörű tájékozódás érdekében azt javasoljuk, hogy ellenőrizd a kemping hivatalos weboldalát. A honlapunkon szereplő kempingekben, a legtöbb létesítmény nyáron nyitva tart.

 • Úszómedencék és csúszdák: a vízi szórakozás a nyaralás része. A vízben való játék és a csúszdázás megengedett, mindazonáltal vannak olyan biztonsági protokollok, amelyeket mindenkinek be kell tartania.
 • A gyermekeid számára: a játszótér nyitva van, az animációs csapat pedig szórakoztató programokkal készül. A biztonság itt is elsődleges.
 • Sportolási lehetőségek és programok: erre a helyi szabályoknak megfelelően kerül sor. Például lehet, hogy a programokat kisebb csoportokban tartják.
 • Ételek és italok: a nyaralásnak természetesen része a kellemes étkezés vagy egy ital elfogyasztása a teraszon. A vendéglátóhelyek nyitva vannak, amennyiben a helyi jogszabályok ezt lehetővé teszik.
Keresés és foglalás

Válasszon kívánságot itt!

Ország
Régió
Válasszon dátumot
Érkezés Távozás

Napok száma előtte/utána:

Utasok
 • Felnőtt
 • Gyermekek
 • Háziállat

Keresési találatok szűkítése:

Keresés szűkirése