Koronavírus

Kérdések és válaszok a koronavírussal és a nyaralásoddal kapcsolatban

Frissítve: 2020. november 23.

A Vacansoleil-nél folyamatosan nyomon követjük a koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos fejleményeket. Megértjük, ha a helyzet kapcsán aggodalmaid merültek fel és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk számodra is megnyugatóan rendezni ezt a szituációt.

Valószínűleg benned is felmerült néhány kérdés a nyaralásoddal kapcsolatban, ezért itt feltüntetjük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a válaszokkal.

Fel szeretnéd venni a kapcsolatot kollégáinkkal? Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll a a [email protected] e-mail címen. A megnövekedett megkeresések miatt először érdemes megnézned az alább található leggyakoribb kérdések szekciót, valószínűleg itt megtalálod a kérdésedre a választ.

Az ezen az oldalon található információkat rendszeresen frissítjük. A legutóbbi frissítés dátuma: Frissítve: 2020. november 23.

Hol találom a legfrissebb információkat a koronavírusról?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján tudsz tájékozódni.

Hol találom az érvényben lévő utazási tanácsokat az egyes országokra?

A Külügyminisztérium honlapján megtalálod az érvényben lévő utazási tanácsokat országonként: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs, illetve az utazásra nem javasolt térségek listáját: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek. Fontos, hogy a nyaralásod idejére szóló biztonsági besorolást kell figyelembe venni.

A választott úticélom az utazásra nem javasolt országok közé tartozik?

A Külügyminisztérium jelenleg egyik olyan területet sem nyilvánította utazásra nem javasolt térségnek, ahol a Vacansoleil által kínált prémium kempingek találhatók. 

A választott úticélom a koronavírus miatt lezárt területek közé tartozik. Mit tegyek?

Amennyiben a te foglalásod is ilyen, akkor ügyfélszolgálatunk e-mailben fel fogja venni Veled a kapcsolatot.

Legkésőbb 2 héttel a tervezett érkezés előtt felvesszük Veled a kapcsolatot. 

 

Mely célországokba történő utazáskor kell kitöltenem a kötelező COVID regisztrációs űrlapot?

Ez jelenleg akkor kötelező, ha Belgiumba vagy Olaszország bizonyos régióiba mész nyaralni.

Belgium

Belgiumba mész nyaralni? A belga kormány megköveteli, hogy töltsd ki az Utas-helymeghatározó űrlapot (PLF), ha 48 óránál hosszabb ideig fogsz Belgiumban tartózkodni. Ezt az űrlapot az érkezésedet megelőző 48 órán belül kell kitöltened. Az űrlapot minden utazónak külön kell kitöltenie. Kizárólag a felnőttel vagy szüleikkel utazó, 16 év alatti gyermekek regisztrálhatók a szüleik nyomtatványán.

Tovább Belgium Utas-helymeghatározó űrlapjára

Olaszország
Olaszországba Puglia-ba, Calabria-ba, Szardíniára vagy Szicíliába mész nyaralni? A helyi hatóságok megkövetelik, hogy töltsd ki az Egészségügyi nyilvántartásba vételi COVID 19 űrlapot. Minden régiónak külön űrlapja van. Ezt az űrlapot érkezés előtt kell kitöltened.

A kemping, ahova a foglalásom szól, mégsem lesz nyitva a foglalásom idejében. Mit tegyek?

Nálunk foglaltál, de a kemping  csak később nyit ki a koronavírus miatt?

Ebben az esetben a lehető leghamarabb, foglalásod kezdő napja előtt 2 héttel felvesszük Veled a kapcsolatot. 

Kell-e extra dolgokat magammal vinnem a nyaralásra a koronavírus miatt?

Legyen nálad elegendő arcmaszk, papírtörlő és fertőtlenítő szappan. Ezenkívül javasoljuk, hogy vigyél magaddal saját ágyneműt (paplanokat vagy hálózsákokat és párnákat) valamint ágyneműhuzatokat (lepedőket, paplanhuzatokat, párnahuzatokat). Előfordulhat, hogy néhány kemping a helyi biztonsági előírások miatt ezeket most nem tudja nyújtani.

Miért tanácsos saját paplant és párnát vinnem?

A koronavírus miatti, helyi biztonsági előírások következtében néhány kemping jelenleg nem kínál ágyneműt (paplanokat/hálózsákokat, párnákat) és ágyneműhuzatokat (lepedőket, paplanhuzatokat, párnahuzatokat). Tipp: Használj vákuumos utazótáskát, hogy könnyen, helytakarékosan és kompakt módon becsomagolhasd az ágyneműt.

Miért került törlésre a foglalásom?

Különféle, a koronavírus világjárvánnyal kapcsolatos okok lehetnek a háttérben:

 • az úti célhoz az utazási korlátozások miatt nem lehet eljutni;
 • a kormányzati intézkedések miatt a kemping zárva van vagy csak később nyit ki;
 • A kemping nyitva van, de a helyi törvények miatt a szállást nem lehet előkészíteni (vagy nem időben). Bizonyos esetekben kevesebb szálláshelyet kínálunk, mint általában. Egyes szállástípusok (pl. egyes sátrak) nem mindenhol lesznek felállítva.

Biztonságosan élvezhetem a nyaralásomat a kempingben?

Minden kempingünkben biztonsági protokollok vannak érvényben, amelyeket az adott ország hatóságai készítettek.

 • Biztonságos munkamódszerek az alkalmazottak számára: az alkalmazottak a szigorú helyi biztonsági irányelvek szerint dolgoznak. Átfogóan tájékoztatták őket a szükséges protokollokról, védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket használnak és készek segíteni minden kérdésben.
 • Biztonságos távolság: sok kemping kevesebb szállást nyit meg, ezért kevesebb vendéget fogad a biztonságos távolság biztosítása érdekében.
 • Takarítás és higiénia: a kempingek módosított takarítási protokollal működnek, amely megfelel a koronavírus által előidézett helyzetnek. Így biztonságosan használhatod az összes létesítményt. Szálláshelyedet érkezés előtt is alaposan kitakarítják.
 • Saját mosdók és WC-k a szálláshelyeden: minden Vacansoleil mobilházban és bizonyos típusú szafari sátrakban is található WC és fürdőszoba.

A kemping létesítményei a szokásos módon vannak nyitva?

Ez kempingenként és országonként eltérő. A teljeskörű tájékozódás érdekében azt javasoljuk, hogy ellenőrizd a kemping hivatalos weboldalát. A honlapunkon szereplő kempingekben, a legtöbb létesítmény nyáron nyitva tart.

 • Úszómedencék és csúszdák: a vízi szórakozás a nyaralás része. A vízben való játék és a csúszdázás megengedett, mindazonáltal vannak olyan biztonsági protokollok, amelyeket mindenkinek be kell tartania.
 • A gyermekeid számára: a játszótér nyitva van, az animációs csapat pedig szórakoztató programokkal készül. A biztonság itt is elsődleges.
 • Sportolási lehetőségek és programok: erre a helyi szabályoknak megfelelően kerül sor. Például lehet, hogy a programokat kisebb csoportokban tartják.
 • Ételek és italok: a nyaralásnak természetesen része a kellemes étkezés vagy egy ital elfogyasztása a teraszon. A vendéglátóhelyek nyitva vannak, amennyiben a helyi jogszabályok ezt lehetővé teszik.

Törölni szeretném a foglalásomat, bár nincs érvényben lévő utazási korlátozás. Megtehetem ennek ellenére?

Igen, ebben az esetben az ÁSZF-ben foglalt, a törlés napján érvényes lemondási díj kerül felszámolásra. 

Módosíthatom még a foglalásomat?

Június 14-ig volt lehetséges díjmentesen módosítani a meglévő foglalásokat. Amennyiben június 14.-ét követően szeretnéd módosítani a foglalásod, akkor ebben az esetben törölnünk kell a már meglévő foglalásod az ÁSZF-ben foglalt, a törlés napján érvényes kötbér felszámolása mellett.

Keresés és foglalás

Válasszon kívánságot itt!

Ország
Régió
Válasszon dátumot
Érkezés Távozás

Napok száma előtte/utána:

Utasok
 • Felnőtt
 • Gyermekek
 • Háziállat

Keresési találatok szűkítése:

Keresés szűkirése