Koronavírus

Kérdések és válaszok a koronavírussal és a nyaralásoddal kapcsolatban

Frissítve: 2021. október 15.

A Vacansoleil-nél folyamatosan nyomon követjük a koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos fejleményeket. Megértjük, ha a helyzet kapcsán aggodalmaid merültek fel és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk számodra is megnyugatóan rendezni ezt a szituációt.

Valószínűleg benned is felmerült néhány kérdés a nyaralásoddal kapcsolatban, ezért itt feltüntetjük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a válaszokkal.

Fel szeretnéd venni a kapcsolatot kollégáinkkal? Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll a a hu-office@vacansoleil.com e-mail címen. A megnövekedett megkeresések miatt először érdemes megnézned az alább található leggyakoribb kérdések szekciót, valószínűleg itt megtalálod a kérdésedre a választ.

Az ezen az oldalon található információkat rendszeresen frissítjük. A legutóbbi frissítés dátuma: Frissítve: 2021. október 15.


 

Hogyan használhatom fel az utazási utalványomat új foglalásnál?

Az utazási utalvány a kiállítástól számított egy évig érvényes, melyet 2021.12.31-ig szóló foglalásra lehet felhasználni a Vacansoleil kínálatában szereplő bármely szálláshelyre.

Az utazási utalvány felhasználási feltételei:

 • Foglalás előtt telefonos egyeztetés szükséges a beváltást illetően: +36-1-870-0800
 • Az utazási utalvány nem átruházható, készpénzre nem váltható.
 • Az utazási utalvány a Vacansoleil kínálatában megtalálható szálláshelyek valamelyikének foglalására (szállásdíj kiegyenlítésére) használható fel.
 • A kempingben helyszínen fizetendő díjak (mint pl. légkondícionálás, helyi adók, háziállat, stb.) kifizetésére nem érvényes.
 • Az utazási utalvánnyal kiegyenlített foglalásokra a mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételek érvényesek.

Törölhetem-e a foglalásomat, ha nincs az úti célomra vonatkozó utazási korlátozás?

Foglalásodat az ÁSZF-ben foglalt, a törlés napján érvényes lemondási díj ellenében tudod lemondani.

Későbbre halaszthatom a foglalásom második részletének kifizetését, amíg biztossá válik, hogy elutazhatok a lefoglalt úti célomhoz?

A második részlet fizetési határideje 60 nappal az indulás előtt van. Mivel pénzügyi kötelezettségeink vannak a kemping felé, ezért ettől sajnos nem térhetünk el. Ez vonatkozik a lemondási díjakra is. Lemondás esetén lemondási költséggel tartozunk a kempingnek.

Kaphatok visszatérítést az utazási utalványon szereplő összegben?

Tisztában vagyunk vele, hogy minden utas azonnal szeretné visszakapni a pénzét. A kivételes körülményekre való tekintettel azonban ez sajnos jelenleg nem lehetséges, bármennyire is szeretnénk.

Ha a szálláshely szolgáltató egyszerre kifizetné az összes utast, akkor vállalkozásunk túlélése veszélybe kerülne. Ezen felül adminisztratív okok is szerepet játszanak ebben. Az utalványrendszer bonyolult adminisztratív folyamat, amely úgy van beállítva, hogy a kiállítás dátumától számított 12 hónap elteltével történhet visszatérítés. 

Arra törekszünk, hogy ebben a mindannyiunk számára nehéz helyzetben cégünk továbbra is biztosíthassa szolgáltatásait és foglalkoztathassa alkalmazottait.

Elérhető lesz minden szolgáltatás a kempingekben 2021-ben?

Ez kempingenként és országonként eltérhet. Azokban a kempingekben, ahol nyaralást kínálunk, a legtöbb létesítmény nyitva van, de a biztonsági protokollok miatt elképzelhetőek bizonyos változások az eddig megszokotthoz képest.

A biztonság elsődleges, ezért a kempingek szigorúan követik a felelős szervek irányelveit. A Vacansoleil nem vállal felelősséget a létesítmények nyitásáért vagy bezárásáért. Ez a helyi jogszabályoktól függ, és folyamatosan változhat. 

A teljeskörű tájékozódás érdekében azt javasoljuk, hogy ellenőrizd a kemping hivatalos weboldalát is.

Meddig érvényes az utazási utalványom?

Az utazási utalvány a kiállítástól számított egy évig érvényes, melyet 2021.12.31-ig szóló foglalásra lehet felhasználni a Vacansoleil kínálatában szereplő bármely szálláshelyre.

Az utazási utalvány felhasználási feltételei:

 • Foglalás előtt telefonos egyeztetés szükséges a beváltást illetően: +36-1-870-0800
 • Az utazási utalvány nem átruházható, készpénzre nem váltható.
 • Az utazási utalvány a Vacansoleil kínálatában megtalálható szálláshelyek valamelyikének foglalására (szállásdíj kiegyenlítésére) használható fel.
 • A kempingben helyszínen fizetendő díjak (mint pl. légkondícionálás, helyi adók, háziállat, stb.) kifizetésére nem érvényes.
 • Az utazási utalvánnyal kiegyenlített foglalásokra a mindenkor hatályos Általános Szerződési Feltételek érvényesek.

Szeretnék nyaralni menni. Hol találom a jelenleg érvényes utazási tanácsokat?

A különböző országokra vonatkozó utazási tanácsokat a Külügyminisztérium honlapján találod. Szintén itt találsz információt a különböző helyi intézkedésekről, illetve arról, hogy milyen feltételekkel utazhatsz be az adott országba: szükséges-e védettségi igazolvány, negatív PCR teszt vagy kötelező karantén.

Lefoglaltam a nyaralásomat. Milyen utazási tanácsok vonatkoznak az úti célomra?

A különböző országokra vonatkozó utazási tanácsokat a Külügyminisztérium honlapján találod. Kérjük, rendszeresen ellenőrizd ezeket, így tisztában leszel a helyi intézkedésekkel, beutazási feltételekkel és más fontos információkkal.

Negatív utazási tanács (I. kategóriájú biztonsági besorolás) van érvényben az úti célodra? Ebben az esetben legkésőbb a lefoglalt indulási időpontod előtt 2 héttel felvesszük veled a kapcsolatot és együtt áttekintjük a lehetőségeket.

A kempingben biztonságos körülmények között nyaralhatok?

A kempingben szabadtéren leszel, így könnyebb biztonságos távolságot tartani. A kutatások azt mutatják, hogy a megfertőződés kockázata szabadtéren kisebb mint zárt térben. Emellett valószínűleg a saját autóddal fogsz a helyszínre utazni, illetve a saját szálláshelyeden fogsz megszállni a kempingben.

Kempingjeinkben biztonságos környezetben töltheted a nyaralásodat.

A biztonság biztosítása: minden kemping biztonsági tervvel rendelkezik, ami megfelel a helyi hatóságok iránymutatásainak.

Biztonságos távolság: a kempingek extra távolságot biztosítanak a nyilvános helyiségekben és a létesítményekben, emellett a megszokottnál kevesebb szálláshelyet nyitnak meg a látogatók számára, így a kemping szellősebb, tágasabb érzést nyújt.

Takarítás és higénia: a kempingekben extra takarítást iktattak be, amely biztosítja a létesítmények biztonságos használatát. Természetesen a szálláshelyedet érkezésed előtt alaposan kitakarítják.

Vigyek magammal maszkot? Esetleg más dolgokat is?

Tanácsos elegendő maszkot, papírtörlőt és kézfertőtlenítőt magaddal vinned. Biztos, ami biztos mi azt javasoljuk, hogy a saját ágyneműt (paplant és párnát), illetve ágyneműhuzatot (paplanhuzatot, párnahuzatot, lepedőt) is hozz magaddal a kempingbe. A helyi biztonsági intézkedések miatt néhány kemping nem biztosíthatja ezeket számodra. Az aktuális beutazási szabályokat a Külügyminisztérium honlapján találod.

Kell ágyneműt vinnem?

Lepedő, paplanhuzat és párnahuzat általában nincs a szálláshelyeken, ezeket neked kell magaddal vinned. Általában van lehetőség ágyneműhuzat bérlésre (az erre vonatkozó igényt indulás előtt szükséges jelezned irodánk felé). A mobilházakban, a glamping szálláshelyeken és a legtöbb szafari-sátorban vannak takarók és párnák. A bungalow-sátrakban nincsenek paplanok, takarók és párnák, ezeket neked kell magaddal vinned. Bizonyos szálláshelyeken és kempingekben az előbb említettől eltérő lehet a felszereltség. Kérjük, ellenőrizd a kemping információs oldalán, a „Szálláshelyek, elérhetőség & árak” menüpontban, a kiválasztott szállástípusnál a „További információ” gombra kattintva, vagy az utazási dokumentumodban, hogy pontosan mi áll rendelkezésre az általad foglalt szálláshelyen. Természetesen bármikor felveheted a kapcsolatot velünk, örömmel segítünk!

Mi a helyzet, ha karanténba kell mennem és nem utazhatok el?

Amennyiben a lefoglalt nyaralásod kezdő napját megelőző 14 napon belül karanténba kell vonulnod és ezt a megfelelő iratokkal is alá tudod támasztani, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot és megoldást keresünk.

Kifejezetten ajánljuk olyan storno biztosítás megkötését is, amely érvényes a COVID-19 következtében történő lemondásra is.

Nem vagyok beoltva, el tudok utazni a nyaralásra?

Az egyes országokra vonatkozó beutazási feltételek országonként különbözhetnek. A legfrissebb információkért és utazási szabályokért, kérjük, látogass el a Külügyminisztérium honlapjára.

Nem vagyok beoltva, törölhetem vagy módosíthatom a foglalásomat?

Nem kötelező beoltatnod magad ahhoz, hogy utazhass Európán belül. A szabályok országonként változnak, de a legtöbb országba történő beutazáshoz elegendő negatív COVID-19 teszt bemutatása a határon. Kérjük, ellenőrizd a beutazási szabályokat, hogy lásd, milyen teszteket fogadnak el az úticélodhoz. Amennyiben módosítani vagy törölni szeretnéd a foglalásodat, az Általános Szerződési Feltételek az irányadóak. Az aktuális beutazási szabályokat a Külügyminisztérium honlapján találod.

Amennyiben az úti célomhoz történő utazáshoz negatív PCR teszteredmény szükséges, törölhetem vagy módosíthatom a foglalásomat?

A beutazási szabályok országonként különböznek, de az Európai Unión belül utazhatsz, amennyiben igazolod, hogy be vagy oltva, vagy negatív Covid-19 teszttel rendelkezel. Azt, hogy milyen típusú oltást és negatív Covid-19 tesztet fogadnak el, szinten országonként változhat. Az aktuális beutazási szabályokat a Külügyminisztérium honlapján találod. Különböző alternatívák vannak, a biztonságos utazás és nyaralás biztosítására, emiatt az Általános Szerződési Feltételek szerint módosíthatod vagy törölheted a foglalásodat. 

Az oltásom időpontja a nyaralásom idejére esik. Mi a teendő ilyenkor?

Kérjük, próbáld meg az oltási időpontodat módosítani a nyaralásod előttre. Amennyiben ez nem lehetséges, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot és megpróbálunk megfelelő megoldást találni.

Az egyik utastársam vagy az én Covid-19 tesztem pozitív lett a nyaralásunk előtt. Mik a lehetőségeink?

Amennyiben 10 nappal a nyaralásod előtt az egyik utastársad vagy a te Covid-19 teszted pozitív lett, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot és megfelelő megoldást keresünk.

Javasoljuk, hogy az utazásodhoz köss megfelelő storno biztosítást.

Milyen beutazási feltételek vonatkoznak azokra az országokra, amelyeken csak átutazom?

A szabályozások folyamatosan változnak. Az ezzel kapcsolatos információkat a Külügyminisztérium honlapján találod.

Keresés és foglalás

Válasszon kívánságot itt!

Ország
Régió
Válasszon dátumot
Érkezés Távozás

Napok száma előtte/utána:

Utasok
 • Felnőtt
 • Gyermekek
 • Háziállat