Velence városnézés

Velence

Az egyik leglátogatottabb olasz város ami egyben egy nagy szabad ég alatti múzeum, hogy máshogyan lehetne leírni Velencét a legjobban. A legegyedibb része maga a város elhelyezkedése. A város szigetekre épült egy lagúnában és ezért minden szállítás a vízen zajlik. Biztosan hallott már a híres gondolákról.

Kempingek Velence közelében

Az Adriai-tenger partján található kempingekből Velence jól megközelíthető. 
Az alábbiakban egy válogatás azokról a kempingekről, amelyek a legközelebb találhatóak a városhoz:

Cavallino kemping - Távolság 43 km
Ca'Savio kemping - Távolság 60 km
Union Lido kemping - Távolság 53 km
San Francesco kemping - Távolság 74 km
Laguna Village kemping - Távolság 74 km
Tahiti Village kemping - Távolság 80 km
Village Jolly kemping - Távolság 10 km

Velencei városnézés

A kultúra és a sok látnivaló teszi Velencét az egyik legjobb desztinációvá ha romantikus városnézésre vágyunk. Vegyen fel egy strapabíró cipőt és fedezze fel Velencét gyalogosan. Ez a legegyszerűbb és legkalandosabb  módja a város felfedezésének. Sétáljon a kis, szűk sikátorokban, fedezze fel a különleges hidakat és a kis csatornákat. Próbálja ki a gondolázást és merüljön el a régi kereskedelmi paloták és fenséges terek látványában.

Szakértők előrejelzése szerint a város az eltűnésre van ítélve. A víz emelkedik, és a város minden évben 2 milimétert süllyed, így a velencei látogatás határozottan szerepeljen a kötelező látnivalók listáján, hogy felejthetetlen emléket adjon Önnek.

Utazási információk Velencéről

Természetesen el lehet menni Velencébe autóval, de ne feledje, hogy a belváros autómentes övezet. A parkolás lehetséges a város bejáratánál, de elég magas áron. Egy olcsóbb alternatíva a parkolás a Mestre vonatállomáson és onnan bevonatozni Velencébe. Ez a vonat egész nap oda-vissza közlekedik és 10 perc alatt Velence központjában találja magát.

Két repülőtér található Velence közelében. A fapados légitársaságok Trevisoba (32 km) repülnek, más légitársaságok pedig a  Marco Polo reptérre(12 km). Mindkét repülőtér kínál transzfer szolgáltatásokat Velence központjába. A Marco Polo reptérről komppal vagy vízi taxival is eljuthatunk a városba.

Látnivalók

Szent Márk-székesegyház
A Szent Márk-székesegyház, a Szent Márk tér lenyűgöző látványossága. A túlzott díszítés, a szobrok és a tornyok azonnal felhívják rá a figyelmet. A bazilikában értékes darabokat csodálhatunk meg, mint a márvány szobor, arany- és ezüst-és emlékek és relikviák. A kupolákon a Bibliából való   részeket is láthatóak.

 

 

 

Sóhajok hídja
A barokk híd köti össze a Dózse Palotát Velence börtönével. Miután gyanúsítottakat a palotában elítélték ezen a hídon kísértékőket a börtönbe. A legtöbbjüknek soha nem volt kiút a börtönből. Az utolsó szabad sóhajtásra ezen a hídon volt lehetőségük, gyönyörű kilátással a Rio di Palazzora.

Velence gyerekekkel

Galambetetés a Szent Márk téren
Velence központi tere a Szent Márk tér (Piazza San Marco), mely az egyik legszebb tér a világon. A tér úgy néz ki, mint ahogy középkorban is kinézett. A gyerekek számára hatalmas szórakozás az itt élő galambok etetése.A téren galambeledelt is lehet kapni..

 


 

Vaporetto 
Velencében a legtöbb gyerek nagyon szeretné a várost hajóval körbeutazni. Ennek egyik módja a gondola, de a vaporetto vagy más néven vízibusz is alkalmas a város felfedezésére. Hasznos tipp az utazási kártya. Ezzel a kártyával a vaporetto korlátlanul használható egy nap folyamán és ígykönnyedén ellátogathatunk a környező szigetekre is.

Vásárlás Velencében

Vásárlás a város központjában
A kusza kis utcákban és sikátorokban találhatók a legszebb butikok. Itt rengeteg velencei maszkot és muránói üvegből készűlt ajándéktárgyat lehet találni. A Szent Márk tér körül megcsodálhatja a híres divattervezők (Armani, Prada és Versace) üzleteit.  A híres Strada Nuova utcán, mely az állomást és a Szent Márk teret köti össze szintén rengetek butik és kiváló cukrászdák találhatók. 

 

 

Rialto piac
A Rialto piac az egyik legvonzóbb piac Olaszországban. Csak üljön le egy  padra és élvezze a piaci zsongást, a friss hal és a színes fűszerek illatát. A Rialtó épülete önmagában is szemet gyönyörködtető de a különleges halas standok látványa igazán különleges. A kora reggeli órákban a halászok hajóval szállítják a friss halat. Összekombinálhatja a Rialto piac látogatását a Rialto-híd megtekintésével, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Canal Grande-ra (Nagy csatorna).

Étkezés Velencében

Persze, hogy kitűnő ételeket kóstolhat Velencében, hiszen Olaszországban van, mely híres kitűnő konyhájáról. Tudta, hogy a carpacciot itt fedezték fel? 1950-ben Guiseppe Cipriani aki világhírű Harry's Bar tulajdonosa. Manapság is meg lehet kóstolni a híres carpacciot itt, de ehhez bizony ki kell nyitni a pénztárcánkat. Velencében rengeteg lehetősége adódik egy remek ebédre vagy vacsorára, mely lehet saláta, tészta, pizza és természetesen friss tengeri hal is.

 

Néhány tipp a velencei éttermekhez és kávézókhoz

  • keressen a turisztikai központon kívül éttermet, ezzel pénzt spórolhat
  • Velencében nem szabad az utcán szendvicset enni, a szankció igen magas lehet igen magas lehet
  • jól figyeljen a köretek áraira mert általános trükk a köretárak megemelése és így magas számla fizetése

 

Étkezés gyerekekkel
Velencében nem nehéz találni valamit, amit a gyerekek szeretnek. Pizza, természetesen vagy tészta. De a legtöbb elismerés egy híres, finom olasz fagylalt után várható. Itt találhatók a legjobb fagylaltüzletek Velencében. Hagyományosan készült, kézműves fagyik a legfinomabb ízekben.