Római városnézés

Róma

Élvezze a Dolce Vitát az olasz fővárosban. Kultúrális kirándulások, finom pizza és tészta, valamint pihenés a Rómához közeli kempingben, mind garancia a kellemes időtöltésre. 

Kempingek közel Rómához

Fabulous kemping – 15 km-re Rómától.
I Pini Family Park kemping – 67 km-re Rómától
Roma Kemping Village – 10 km-re Rómától.
Camping Village Roma Capitol – 24 km-re Rómától.

Római városnézés

Egy Római túra során több évszázaddal is megismerkedhetünk, köszönhetően a város ősi időkbe nyúló történelmének. A város felfedezése több napot vesz igénybe, a rengeteg múzeum, emlékmű, történelmi épület és templom miatt. Róma jó vásárlási lehetőségekkel és nagyszerű olasz éttermekkel is rendelkezik. Nyáron a hőmérséklet nagyon magasra is felszökhet, ilyenkor nagyon kellemes elfoglaltság keresni egy parkot és piknikezni vagy pihenni az árnyékban. Ezeken a fás részeken általában játszótér is található, így a gyermekek sem unatkoznak.

Közlekedési információk

Rómába a legkönnyebben repülőgéppel lehet eljutni. A városnak két reptere van: a Leonardo da Vinci Fiumicino, mely 30 km-re, illetve a Ciampino, mely 15 km-re van Rómától. A Ciampino reptérre rengeteg fapados járat érkezik. Innen körülbelül 30 perc autóútra található a Fabulous kemping, mely természetesen tömegközlekedéssel is megközelíthető.

Látnivalók

Villa Borghese
A Villa Borghese hatalmas területén könnyen el lehet tölteni egy napot. Rengeteg múzeumnak, sétánynak és még egy állatkertnek is otthont ad. Több kávézó és étterem található itt. Lehetőség van csónak vagy kerékpár bérlésre is. A legismertebb múzeum a Borghese Galéria, mely biztosan megér egy látogatást. A festmények mellett Bernini szobrai is megtekinthetőek itt. Tipp: Foglalja le előre a jegyeket, így lényegesen gyorsabban be lehet jutni a Galériába.

 

Vatikán
A világ legkisebb független állama, mely Róma szívében található. Legismertebb a római katolikus egyházról, amelynek itt található a központja, többek között a Szent Péter Bazilikával és térrel, valamint a Sixtus-kápolnával. A Pápa minden vasárnap délben- amikor Rómában tartózkodik – áldást ad, melyet nagyszerű élmény a helyszínen meghallgatni.

Róma gyermekekkel

Bioparco
Európa legrégebbi állatkertje Rómában található, mely a Villa Borghese területén, 17 hektáron elterülő Bioparco zoo. A hatalmas területe miatt az állatoknak nagy mozgásterük van, ezért különösen jól érzik magukat. Számos veszélyeztetett faj él itt, valamint olyanok, melyek illegális kereskedés áldozatai voltak. Az állatkert botanikus kertje is igazán gyönyörű.

 

 

 

Colosseum
Az ókori amfiteátrum meglátogatását a gyermekek mindig érdekesnek találják. Az arénában sétálva visszautazhatnak a gladiátorok korába és betekintést nyerhetnek, hogy hol tartották az embereket és a vadállatokat. A Colosseum meglátogatását egybe lehet kötni a közeli Forum Romanum megtekintésével, ahol Róma régi központjának romjai találhatóak. 

Vásárlás Rómában

Mercato delle stampe
Ha valakit érdekelnek a könyvek, nyomtatványok, kártyák és pecsétek, akkor a Mercato delle stampe sorai között biztosan jól fogják érezni magukat. A bolt vasárnap kivételével minden nap nyitva van a Largo della Fontanella di Borghese-ben, Tridente körzetben.

 

Római gasztronómia/ éttermek

Róma tökéletes hely, ha finom ételekről van szó. Az olasz konyha méltán híres, de nem csak a tészták és pizzák miatt. Finom saláták,  hagyományos hús- és halételek, valamint csábító édességek színesítik a kínálatot.  

Néhány tipp a római éttermekhez:

  • Kerülje el a város turista részén lévő éttermeket. Az árak ezeken a helyeken hihetetlenül magasak és a minőség sokszor nem a legjobb. Keressen olyan éttermeket, ahol olaszok étkeznek.
  • Fontos megjegyezni, hogy Rómában az ételeket rögtön tálalás után kezdik el fogyasztani, nem várják meg míg mindenkinek felszolgálják az ételt, mivel ez az étel minőségére negatív hatással lehet, illetve sértés a szakácsokra nézve is.
  • Fontos, hogy kávé alatt Olaszországban mindig espresso-t értenek, valamint furcsa ha ebéd után cappuccino-t kérünk, mivel ezt csak reggelire fogyasztják.

 

Étkezés gyermekekkel:
A gyermekek imádják a pizzát és a különféle tésztákat, mely ételek mindenhol kaphatóak Rómában. Ezek mellett számtalan fagyizóban kínálják a legkülönbözőbb házi készítésű olasz fagylaltokat.

Fabulous Kemping

A kemping csendes helyen fekszik, mindössze 15 kilométerre Rómától. Mindkét repülőtér könnyen elérhető, s több fapados járat közül is választhatunk. Rómába eljutni gyors és könnyed a Fabulous kempingből. Csak ugrojon fel az ingyenes és közvetelen buszjáratra, ami a metró és vonatállomásra repíti, onnan már csak pár perc!

Róma tömegközlekedési térképe 233,1 KB