fr-par.jpg

Párizsi városnézés 

eifeltoren.jpg


51333001_sacre_ceur.jpg

Montmartre és a Sacré Coeur
Akik igazából szeretnék megnézni Párizst, azoknak Montmartre meglátogatása különösképpen ajánlott. Ez a művészeti körzet a nap 24 órájában tele van élettel. Készítessen egy portrét a Place du Tertre-n, sétáljon  a szűk utcákon a butikok mellett vagy kóstolja meg a helyi édességeket a cukrászdákban. Place du Tertre mellett található Sacré Coeur, mely a világ egyik legszebb bazilikája. A Bazilika lépcsőin lélegzetelállító látvány tárul elénk.
aquarium.jpg

disney.jpg

Párizsi Disneyland® 
A tündérmesék birodalma, igazi paradicsom gyermekeknek. Minden nap más kaland vár a látogatókra, telis-tele izgalmakkal és felejthetetlen élményekkel. Európa legismertebb vidámparkja két részre van osztva: Disneyland® tündérmese park és Walt Disney Studios® film park. A két park egymás mellett található. A párizsi Disneyland® csak 25 kilométerre (autóval kb. 20 percnyire) található a Le Chêne Gris kempingtől.

lafayette.jpg


vlooienmarkt.jpg

Marché aux Puces de Clignancourt
Kétség kívül a világ egyik legnagyobb bolhapiaca. 13 különböző piacra oszható, melyek egymás mellett helyezkednek el kültéren és beltéren egyaránt. Hogy mit árulnak? Mindent, ami elképzelhető. Az ékszerektől és az antik holmiktól elkezdve a bútorokig. Akik elfáradtak a vásárlásban, azok a piac területén található kávézókban és éttermekben pihenhetnek meg. Tipp: Turista Információs irodákban hozzájuthat a térképéhez, mely nagyon hasznos a piac nagysága miatt.franse-bakkerij.jpg

Étkezés gyermekekkel:
Párizsban több, családoknak kialakított étteremlánc is található,  például grill bárok, olasz éttermek finom pizzákkal, valamint cukrászdák, ahol a gyermekek megkóstolhatják a helyi finomságokat. Az egyik kihagyhatatlan időtöltés Párizsban: a Piknik! A bármely helyi pékségben kapható croissant vagy pains au chocolat elfogyasztása egy parkban vagy kertben mindig kellemes élmény.

Néhány tipp a Párizsi éttermekhez/ bárokhoz:

  • Fontos, hogy néhány helyen az italok drágábbak, ha kint a teraszon ülve fogyasztják, mint ha bent a bárnál állva.
  • Hatalmas árkülönbségek lehetnek egyes ételek között. Fontos először elolvasni az étlapot mindig és csak utána rendelni.
  • A párizsiak későn vacsoráznak. A legtöbb helyen a konyha 19:00-kor nyit.


lcg.jpg