Barcelona városnézés

Városnézés Barcelonában

Kultúra, boltok, finom ételek és strandok tökéletes egyvelege: ez Barcelona! A városba belépve egy másik világ tárul mindenki elé. Mediterrán klímájának köszönhetően már az előszezonban is élvezhetik a rengeteg napsütést a turisták Barcelona valamelyik terén. A város központja Placa Catalunya. Innen a híres Ramblas-t követve egyenesen el lehet jutni a kikötőhöz és a strandra, melyek az év minden napján nyüzsgéssel teliek.

Közlekedési információk

A közelben csak egy repülőtér van, az El Prat de Llobregat Aeropuerto, mely a városban található. A fapados járatok nem ide, hanem a kb. 120 km-re található Girona és Reus repülőterekhez érkeznek. Természetesen ezekről a repülőterekről is el lehet jutni Barcelonába, legkönnyebben transzferrel, vonattal vagy kölcsönzött autóval. 


 

Camp Nou
A világon a harmadik, Európában a legnagyobb labdarúgó-stadion, mely mellett található az FC Barcelona központja. Tekintsen meg egy mérkőzést a helyszínen, biztosan nem fogja elfelejteni. Az atmoszféra és a katalánok futball iránti szeretete lenyűgöző. A Camp Nouban stadionlátogatásra is van lehetőség, ahol idegenvezetés mellett nézhetjük meg a múzeumot és a multimédiás zónákat. Kötelező a labdarúgást kedvelőknek!

 


 

 

Tibidabo vidámpark
Nosztalgikus vidámpark a Tibidabo hegy tetején. A parkban több, a 19. század elején épült attrakció is található. A kilátás a városra és a tengerre csodálatos itt és a vidámpark alkalmazkodott is ehhez. A legismertebb és legkedveltebb vonzerő a piros repülőgép, melyről még szebb a kilátás a hegyről Barcelonára. A vidámparkba tömegközlekedéssel lehet eljutni a legkönnyebben. 

 

 

La Maquinista
Katalónia legnagyobb bevásárlóközpontja a La Maquinista, mely Barcelonában található. A háromszintes, főleg kültéri komplexum 250.000 négyzetméteren terül el. A vásárlók paradicsoma, ahol kellemes kávézókban vagy éttermekben lehet megpihenni, esetleg a moziban is megnézhetünk egy filmet.

 

Gasztronómia/ éttermek Barcelonában

  • A spanyolok későn vacsoráznak, így sok helyen a konyha még 18:00-kor sincs nyitva.
  • Ne siessen az ebéd és a vacsora elfogyasztásával, a spanyolok sem teszik. Az étkezések náluk kiteszik majdnem az egész délutánt.
  • Étkezzen ott, ahol a spanyolok is, mivel minden bizonnyal ezek a legjobb tapas bárok a környéken.

Étkezés gyermekekkel
Barcelonában könnyű gyermekeknek megfelelő ételt találni. A tapas bárok bőséges kínálatát, például a húsgolyókat paradicsomszósszal vagy a patatas bravas-t imádják a kicsik. Természetesen a piknikezés is kellemes a helyi parkokban. A Ramblan több fedett piac is található, ahol olcsón megvásárolhatóak a friss összetevők.