wielrennen.jpg

Kempingek a francia kerékpárversenyek útvonalain

Pireneusok

A terület a Tour de France-on felbukkanó látványos emelkedőkről híres: Tourmalet – Luz Ardiden – Aubisque – Hautacam – mindegyik gyönyörű útvonal, melyek kevésbé ismert utak kivételes kilátással.

250x166-1_pyrenees.jpg

Côte d'Azur

Ez egy tökéletes úticél, ha a pihenést és az aktív nyaralást szeretnénk kombinálni. Egy pár pillanat alatt elérhetünk kerékpárral a strandról a hegyekbe. A területre jellemzőek a széles utak, a pálmafák és a hatalmas jachtok, de a gyönyörű öblök és erdők is, ahol több kerékpárút is található.

250x166-3_provence.jpg

Ardèche

Itt több kerékpárutat találunk nehéz emelkedőkkel, melyek a Gorges de l'Ardèche és a Montagnes Ardèchoises felett vezetnek el minket. A vidékre jellemzőek a vulkanikus hegycsúcsok, a gesztenyefák, a folyók, a hosszan elnyúló fenyérek és a festői falvak. A l'Ardèchoise fesztivál is a környéken zajlik.

250x166-4_ardeche.jpg

Drôme

Ezen a vidéken mászhatja meg az egyik leghíresebb hegyet, a majdnem 2000 m magas Mont Vertoux-t. A kerékpározás mellett nugátot is kóstolhatuk Montélimar-ban, szarvasgombát Tricastin-ban, és természetesen a finom côte du rhône borokat is megízlelhetjük.

250x166-5_drome.jpg

Alpok

Itt aztán lehet biciklizni! A versenykerékpárosoknak biztosan tetszeni fog ez a régió, mely a Tour de France-on is felbukkanó emelkedőiről híres; gondoljunk csak az Alpe d'Huez-re, a La Marmotte-re és a Le Galibier-re. Briançon-t is érdemes meglátogatni, melyet a kerékpár fővárosának is neveznek.

250x166-6_jura.jpg