wielrennen.jpg

Kempingek versenykerékpározásra alkalmas területeken

Franciaország

A kerékprárrajongóknak Franciaországban mindenképpen érdemes nyaralni. A Tour de France szakaszain tekerhetnek, vagy megmászhatják a Mont de Ventoux-t; kezdőkre és profikra is várnak útvonalak. A kerékpározást összekötheti egy város- vagy múzeumlátogatással is.

wielrennen250x166-1.jpg

Olaszország

Olaszország telis-tele van hegyekkel. Éppen ezért kicsit talán nehezebb Olaszországban tekerni, mint Franciaországban vagy Svájcban. Így néha tényleg fárasztó a biciklizés, de abszolút megéri: a látvány lélegzetállító. Este feltöltődhet a kempingben egy finom ital mellett.

wielrennen250x166-2.jpg

Ausztria

Ausztria kiválóan alkalmas kerékpáros nyaralásokra, hisz kihívást jelentő, meredek mászásokat és nehéz lejtőket kínál, de sík terepeket is találunk a gyönyörű tavak és az elbűvölő falvak körül. Az éghajlat tökéletes, különösen aktív nyaraláshoz. Ha a hegyekbe megy, érdemes esőkabátot is vinni!

wielrennen250x166-3.jpg

Benelux államok

A Benelux államokban is nehéz túrákat tehetünk versenybiciklivel. A terület kitűnően alkalmas a versenykerékpárosok számára, akik nem vágynak a magasabb hegyekbe, hanem inkább a sík terepeket kedvelik. A limburgi és az ardenneki klasszikus versenyek kerékpárútvonalain is tekerhetünk.

wielrennen250x166-5.jpg