header-recreatief.jpg

Franciaországi rekreációs kerékpározásra alkalmas kempingek

Loire + Loire Atlantique

Csaknem 400 kilométer hosszú, biztonságos és kijelölt kerékpárutak találhatóak itt. Már századokkal ezelőtt híres volt a Loire völgye szépségéről, éppen ezért a festők, költők és királyok is csodálták e régiót. A kerékpárutak gyönyörű kastélyok és sűrű erdők mentén kalauzolnak minket.

loiredal - fahrradurlaub.jpg

Normandia

Normandia régiója alkalmas kerékpározásra, ám kihívásokat is rejt magában. A terület gazdag történelemmel büszkélkedik. Lenyűgöző felfedezni a régiót biciklivel, gyönyörű sziklák és hosszan elnyúló strandok mellett fogunk elhaladni.

normandie - fahrradurlaub.jpg
 

Bretagne

Bretagne 800 km hosszú kerékpárútvonallal rendelkezik. Emellett megszámlálhatatlan útvonal halad el régi vasútvonalak vagy csendes ösvények mentén. 1500 km-es partszakaszának köszönhetően piknikezésre is lehetőségünk nyílik gyönyörű kilátással.

bretagne - fahrradurlaub.jpg

Vendée

Az Atlanti-óceán mentén fekvő Vendée gyönyörű strandokat és kellemes tengerparti üdülőhelyeket kínál. Sok mocsár is található itt, úgymint a Marais Poitevin. Gyönyörű kerékpárútvonalak szelik keresztül azt a területet, amit “Franciaország Velencéjének” is hívnak.

vendee - fahrradurlaub.jpg


 

Gironde

Gyönyörű és sík kerékpározásra alkalmas terület, legalább 600 km hosszú kerékpárútvonallal. Kerékpározhat dűnék, strandok és az Arcachon-öböl mentén is. A szárazföld belseje felé borospincéket talál, ahol a Médoc borokat készítik.

gironde - fahrradurlaub.jpg

Charente-Maritime

Gyönyörű kerékpáros terület jó minőségű kerékpáros utakkal. Az útvonalak strandok és falvak mentén haladnak végig, de természeti területek mentén is. Charente-Maritime osztrigáiról híres; érdemes végigtekerni a széles medencék mellett is, ahol az osztrigákat tenyésztik.

charente maritime - fahrradurlaub.jpg

Les Landes

Les Landes-ban legalább 200 km hosszú kerékpárútvonalat találunk, melyek az egész régión keresztülvezetnek. A terület hosszan elnyúló strandjairól és hatalmas fenyőfaerdőiről híres. Gyönyörű kerékpáros utakat is találunk errefelé.

les landes - fahrradurlaub.jpg