header-mountainbiken.jpg

Kerékpározás Franciaország hegyvidékein!

Dordogne

Ez a csodálatos, zöld terület középkori kisvárosai és kulináris élvezetei miatt is népszerű. Ráadásul még 2000 km-es hegyi kerékpárút is található itt. Az utak nemcsak jelezve vannak, de a nehézségi fokokat is láthatjuk.

250x166-1_fra.jpg

Auvergne / Aveyron

Utak, ösvények, hegyi utak, széles utcák: az Auvergne / Aveyron-i változatos táj tökéletes hely hegyikerékpárosok számára. Sok-sok jelzett és útikalauzban is jelölt kerékpárút található itt, melyek segítségével felfedezhetjük a területet. Kb. 4000 km hosszú jelzett útvonalról van szó.

250x166-2_fra.jpg

Kempingek

 

Provence

A régió kultúrájáról és természeti kincseiről híres, de aktív nyaralásra is kiváló. A “Fédération Française de Cyclisme”-től minőségi jelölést kapott a vidék, ami azt jelenti, hogy biztonságos itt hegyikerékpározni. Ez a harmadik legnagyobb hegyikerékpáros régió Franciaországban.

250x166-3_fra.jpg

Jura

Jura vidékét előszeretettel látogatják a hegyikerékpárosok; a Loue völgyétől kezdve a Petite Montagne dombjain vagy a Grandvaux fennsíkon át Haut-Jura hegygerincéig: több, mint 100 útvonal található a Jura régióban. Az útvonalak kezdőknek és haladóknak is megfelelőek.

250x166-4_fra.jpg

Languedoc Roussillon

Különböző tájakkal tarkított régió: vannak itt dombok borospincékkel, havas hegycsúcsok, kanyargó folyók és hosszan elnyúló strandok. Sík és hegyi terepek is vannak itt – ezt jó, ha figyelembe vesszük egy kerékpáros nyaralás tervezésekor.

regiolanguedoc.jpg

regiolanguedoc2.jpg