noord-frankrijk.jpg

Észak-Franciaország kempingek

Észak-franciaországi kempingezés

Franciaország sokak számára még mindig első helyen áll a kempingnyaralások terén, és joggal. A franciaországi kempingeknek megvan a maga sajátosa varázsa, ami régióról régióra más és más. Északon völgyek alakítják a tájat, vidéki hangulatot kölcsönözve neki, de Normandia és Bretagne sziklás partjaira is lenyűgözőek.

 

Párizs

Ile-de-France, a Párizst körülvevő régió csodás természettel és sok-sok látnivalóval rendelkezik. 9 királyi város, több, mint 400 park, kertek és középkori falvak találhatóak ezen a területen, melyek egyedi és elbűvölő örökséggé teszik azt. Versailles, Fontainebleau és Provins csak három példa a sok közül.

Északkelet-Franciaország

Elzász, Lotharingia és a Jura vidék – a három legfontosabb és legérdekesebb északkelet-franciaországi régió. Habár a terület nagyon közel található Németországhoz, Hollandiához és Belgiumhoz, tipikus francia légkörre lelhetünk itt. A gasztronómia is pont olyan, mint amilyet az “Édes Franciaország”-ban elvárhatnánk.

Bretagne

Északnyugat-franciaországi félsziget a Csatorna és az Atlanti-óceán határán. A fehér homokos strandok gyönyörűek, a tengeri ételek kedvelői pedig kisebb, de annál elbűvölőbb éttermeket találhatnak itt, tengerre néző kilátással. A gyönyörű táj tele van misztikával és titokzatos menhirekkel.

Normandia

Normandia helyi parkjairól, látnivalóiról és pompás ételeiről, különösen a tengeri ételekről híres. Normandia és Bretagne határán található a Le Mont Saint Michel. Természetesen a partraszállás helyét sem hagyhatjuk ki.

Loire

A Loire-völgyét Franciaország kertjének is nevezik. Ez a gyönyörű vidék védett, és az UNESCO Világörökség részét képezi. Itt sok-sok mesés kastélyt találhatunk, úgymint Leonardo da Vinci amboise-i kastélyát.

Champagne-Ardennek

A nagy champaign-i házakon kívül is rengeteg látnivaló akad, például Reims városa, mely fontos város a művészetek szempontjából, s mely lenyűgöző katedrálisáról híres. Lac de Der, a mesterséges víztározó a Champaign régió legjobban megőrzött titka, s rengeteg vízisport lehetőséget kínál.