fr-dou.jpg

Doubs kempingjei

Kempingezés Doubs vidékén

Ha egy Doubs területén fekvő kempingben tölti nyaralását, Franciaország legzöldebb megyéjében fog kempingezni, gyönyörű természeti környezetben. Hegyek, erdők, szurdokvölgyek, tavak, folyók és vízesések mind fellelhetőek a vidéken. Ezenkívül híres barlangjairól is. A nyár folyamán eltöltheti idejét gyalogos túrával, kerékpározással, vagy egyszerűen pihenhet a kempingben. Télen Doubs igazi síparadicsommá változik. Ha szeretné megtapasztalni a vidék csodáit, foglalja le most kempingnyaralását a Vacansoleil-nél!

Mutasson többet
Válasszon a 507 kempingek közül:

A Doubs megyében fekvő kemping környéke

A kemping környéki táj hegyekkel és dombokkal van körülvéve. Nevét a hasonló nevű Doubs folyóról kapta. Ez, és a Lison, Loue, Dessoubre folyók meghatározó tájképi jelentőséggel bírnak: számos forrást, tavat és vízeséseket talál erre. A terület legmagasabb pontja a Cret du Mont d’Or, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tájra. Fedezze fel a Doubs vidékét gyalogosan, vagy béreljen kerékpárt a kempingben. A kis ösvények a folyók mentén mély völgyeken és festői tájakon visznek keresztül.

Programok a folyókon a Doubs vidéki kemping közelében

Ha Doubs megyében kempingezik, mindig közel lesz valamelyik folyóhoz. Bérelhet elektromos hajót, amivel egy más szemszögből is megtekintheti a csodás kulturális örökségű tájat. Túravezetéssel is felülhet egy hajóra, így még több mindent megtudhat a vidék történelméről, élővilágáról. A környék folyói kiválóan alkalmasak kenuzásra, kajakozásra és raftingra. A folyók és a tavak is egyaránt remek hűsítőt jelentenek az év melegebb napjain, egyben sok móka forrása is.

A székhely: Besançon

Ha Doubs vidékén kempingezik, ne hagyja ki a megye székhelyét, Besançont sem. Az ősi város a Doubs folyó két partján fekszik. Számos történelmi helynek ad otthont, mint a 12. századi székesegyház és a 16. században épült Palais Granvell. Itt született Victor Hugo, A nyomorultak híres írója. Az épület Besançon főutcáján a Gran Rue-n található. Szintén érdemes ellátogatni a gyönyörű fellegvárba, ha Doubs vidékén tölti kempingnyaralását. Az erődítményben számos múzeum kapott helyet, és csodálatos látvány tárul Ön elé a városra a Doubs völgyében.

Programlehetőségek a kempingben Doubs vidékén

A Doubs környéki kemping megannyi kikapcsolódási lehetőséget nyújt az egész család számára. A gyaloglás mellett biciklizhet is szebbnél szebb tájakon, de akár lóháton is felfedezheti a vidéki tájat. Ha érdeklik a barlangok világa, Doubs számos látnivalót tartogat az Ön számára. Minden napra jut egy-egy felfedeznivaló hely. Teniszezni és golfozni is tud a kemping környékén, így biztosan nem fog unatkozni egy percig sem.

Egy sokszínű kempinget keres, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak kikapcsolódási lehetőségeket? A Doubs vidéki kempingben mindezt megtalálja!