fr-dou.jpg

Doubs kempingjei

Kempingezés Doubs vidékén

Ha egy Doubs területén fekvő kempingben töltöd nyaralásod, Franciaország legzöldebb megyéjében fogsz kempingezni, gyönyörű természeti környezetben. Hegyek, erdők, szurdokvölgyek, tavak, folyók és vízesések mind fellelhetőek a vidéken. Ezenkívül híres barlangjairól is. A nyár folyamán eltöltheted az időt gyalogos túrával, kerékpározással, vagy egyszerűen pihenhetsz a kempingben. Télen Doubs igazi síparadicsommá változik. Ha szeretnéd megtapasztalni a vidék csodáit, foglald le most kempingnyaralásod a Vacansoleil-nél!

Mutasson többet

Válasszon a 497 kempingek közül:

A Doubs megyében fekvő kemping környéke

A kemping környéki táj hegyekkel és dombokkal van körülvéve. Nevét a hasonló nevű Doubs folyóról kapta. Ez, és a Lison, Loue, Dessoubre folyók meghatározó tájképi jelentőséggel bírnak: számos forrást, tavat és vízeséseket találsz erre. A terület legmagasabb pontja a Cret du Mont d’Or, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tájra. Fedezd fel a Doubs vidékét gyalogosan, vagy bérelj kerékpárt a kempingben. A kis ösvények a folyók mentén mély völgyeken és festői tájakon visznek keresztül.

Programok a folyókon a Doubs vidéki kemping közelében

Ha Doubs megyében kempingezel, mindig közel leszel valamelyik folyóhoz. Bérelhetsz elektromos hajót, amellyel egy más szemszögből is megtekintheted a csodás kulturális örökségű tájat. Túravezetéssel is felülhetsz egy hajóra, így még több mindent megtudhatsz a vidék történelméről, élővilágáról. A környék folyói kiválóan alkalmasak kenuzásra, kajakozásra és raftingra. A folyók és a tavak is egyaránt remek hűsítőt jelentenek az év melegebb napjain, egyben sok móka forrásai is.

A székhely: Besançon

Ha Doubs vidékén kempingezel, ne hagyd ki a megye székhelyét, Besançont sem. Az ősi város a Doubs folyó két partján fekszik. Számos történelmi helynek ad otthont, mint a 12. századi székesegyház és a 16. században épült Palais Granvell. Itt született Victor Hugo, A nyomorultak híres írója. Az épület Besançon főutcáján a Gran Rue-n található. Szintén érdemes ellátogatni a gyönyörű fellegvárba, ha Doubs vidékén töltöd kempingnyaralásod. Az erődítményben számos múzeum kapott helyet, és csodálatos látvány tárul eléd a városra, a Doubs völgyében.

Programlehetőségek a kempingben Doubs vidékén

A Doubs környéki kemping megannyi kikapcsolódási lehetőséget nyújt az egész család számára. A gyaloglás mellett biciklizhetsz is szebbnél szebb tájakon, de akár lóháton is felfedezheted a vidéket. Ha érdekel a barlangok világa, Doubs számos látnivalót tartogat számodra. Minden napra jut egy-egy felfedeznivaló hely. Teniszezni és golfozni is tudsz a kemping környékén, így biztosan nem fogsz unatkozni egy percig sem.

Egy sokszínű kempinget keresel, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak kikapcsolódási lehetőségeket? A Doubs vidéki kempingben mindezt megtalálod!