Doubs kempingjei

Kempingezés Doubs vidékén

Ha egy Doubs területén fekvő kempingben töltöd nyaralásod, Franciaország legzöldebb megyéjében fogsz kempingezni, gyönyörű természeti környezetben. Hegyek, erdők, szurdokvölgyek, tavak, folyók és vízesések mind fellelhetőek a vidéken. Ezenkívül híres barlangjairól is. A nyár folyamán eltöltheted az időt gyalogos túrával, kerékpározással, vagy egyszerűen pihenhetsz a kempingben. Télen Doubs igazi síparadicsommá változik. Ha szeretnéd megtapasztalni a vidék csodáit, foglald le most kempingnyaralásod a Vacansoleil-nél!

Mutasson többet

Válasszon a 469 kempingek közül:

A Doubs megyében fekvő kemping környéke

A kemping környéki táj hegyekkel és dombokkal van körülvéve. Nevét a hasonló nevű Doubs folyóról kapta. Ez, és a Lison, Loue, Dessoubre folyók meghatározó tájképi jelentőséggel bírnak: számos forrást, tavat és vízeséseket találsz erre. A terület legmagasabb pontja a Cret du Mont d’Or, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tájra. Fedezd fel a Doubs vidékét gyalogosan, vagy bérelj kerékpárt a kempingben. A kis ösvények a folyók mentén mély völgyeken és festői tájakon visznek keresztül.

Programok a folyókon a Doubs vidéki kemping közelében

Ha Doubs megyében kempingezel, mindig közel leszel valamelyik folyóhoz. Bérelhetsz elektromos hajót, amellyel egy más szemszögből is megtekintheted a csodás kulturális örökségű tájat. Túravezetéssel is felülhetsz egy hajóra, így még több mindent megtudhatsz a vidék történelméről, élővilágáról. A környék folyói kiválóan alkalmasak kenuzásra, kajakozásra és raftingra. A folyók és a tavak is egyaránt remek hűsítőt jelentenek az év melegebb napjain, egyben sok móka forrásai is.

A székhely: Besançon

Ha Doubs vidékén kempingezel, ne hagyd ki a megye székhelyét, Besançont sem. Az ősi város a Doubs folyó két partján fekszik. Számos történelmi helynek ad otthont, mint a 12. századi székesegyház és a 16. században épült Palais Granvell. Itt született Victor Hugo, A nyomorultak híres írója. Az épület Besançon főutcáján a Gran Rue-n található. Szintén érdemes ellátogatni a gyönyörű fellegvárba, ha Doubs vidékén töltöd kempingnyaralásod. Az erődítményben számos múzeum kapott helyet, és csodálatos látvány tárul eléd a városra, a Doubs völgyében.

Programlehetőségek a kempingben Doubs vidékén

A Doubs környéki kemping megannyi kikapcsolódási lehetőséget nyújt az egész család számára. A gyaloglás mellett biciklizhetsz is szebbnél szebb tájakon, de akár lóháton is felfedezheted a vidéket. Ha érdekel a barlangok világa, Doubs számos látnivalót tartogat számodra. Minden napra jut egy-egy felfedeznivaló hely. Teniszezni és golfozni is tudsz a kemping környékén, így biztosan nem fogsz unatkozni egy percig sem.

Egy sokszínű kempinget keresel, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak kikapcsolódási lehetőségeket? A Doubs vidéki kempingben mindezt megtalálod!