Gyakori kérdések

Gyakori kérdések - A kempingben

Hol kell bejelentkeznem, mikor megérkezem a kempingbe?

Ha a kempingben nincsen Vacansoleil személyzet, akkor érkezéskor a kemping recepciójánál kell bejelentkezned, illetve ha bármilyen kérdésed felmerül a későbbiekben, akkor abban is örömmel segítenek itt neked. 

Sok kempingben külön személyzettel dolgozunk együtt. Ők a Vacansoleil helyi képviselői, akik üdvözölnek majd titeket érkezéskor és készséggel állnak rendelkezésetekre a nyaralásotok alatt. A Vacansoleil képviselői kék pólót viselnek, és a kempingen belül a Vacansoleil recepciós sátrában találjátok meg őket. Érkezéskor náluk tudtok bejelentkezni, illetve ők tudnak segíteni, ha kérdés merül fel, vagy információra van szükségetek az ott –tartózkodás során. Úgy ismerik a kempinget, mint a tenyerüket és bármikor szívesen látnak titeket, akár információra, akár néhány hasznos tippre van szükségetek.

Az útlevelem a kemping recepcióján kell hagynom?

Néhány kempingben elkérhetik az útleveleteket, különösen Horvátországban. Azt ajánljuk, soha ne add át az útleveledet, így nem történhet személyes adatokkal kapcsolatos bűncselekmény. Készíts előre egy másolatot, írd rá, hogy másolat, illetve azt, kinek szánod, és lásd el dátummal. Személyi számodat ne tedd láthatóvá. További információért látogass el a http://eur-lex.europa.eu/ honlapra (keresés: személyazonosság védelme).

Milyen egyéb költségek várhatók a kempingben?

Érkezéskor letéti díjat (kaució) kérnek, melyet az utazás napján visszafizetnek, ha a szálláshelyet olyan állapotban adjátok vissza, ahogy azt érkezéskor találtátok. Egyéb költségekről, pl. végtakarítás díja, légkondicionáló berendezés használatának díja, ágyneműhuzat bérlésének díja, az adott szálláshelynél a „További információ” gombra kattintva tájékozódhatsz, illetve a számlán is feltüntetésre kerül. Némely esetben helyi adókat is kell fizetni, úgymint idegenforgalmi adót. Az idegenforgalmi adó díja naponta és fejenként 1 és 2 € között változhat és a helyszínen fizetendő. További felmerülő költséget jelenthet a környezetvédelmi adó, a horvátországi regisztrációs díj, és a dán kempingkártya. Több kemping letéti díjat kér a karszalagokért vagy a sorompókártyáért. Néhány szolgáltatásért is fizetni kell (pl. Wifi, minigolf, vízibicikli, stb.).

Milyen összegű letéti díjat kell fizetnem a kempingben?

Általában ez az összeg 50 és 300 € között - kempingektől függően - változhat. A pontos összeg a kemping információs oldalán, az adott szálláshelynél a „További információ” gombra kattintva érhető el, illetve a visszaigazoláson és az utazási dokumentumon is megtalálható. Ezt az összeget elutazáskor visszakapod, amennyiben a szálláshelyet tisztán és rendezett állapotban hagyjátok el a meghatározott távozási időn belül. A pontos érkezési és távozási időpontok az utazási dokumentumban kerülnek feltüntetésre.

Kérdések/észrevételek a helyszínen

Amennyiben  a  helyszínen  kérdés  merül  fel a  szálláshellyel  vagy  a  kempinggel kapcsolatban,  kérjük, keresd  fel  a  kemping  recepcióját  vagy  a helyi  Vacansoleil  személyzetet.  További 
információkat az utazási dokumentumon találsz. Amennyiben  a  helyszínen  nem  tudnak  neked segíteni, irodánkkal kell kapcsolatba lépned még a helyszínről munkaidőben, mert utólag már nem áll módunkban segíteni (tel: 0036-1-870-0800).

Kell kauciót fizetnem a kempingben?

A legtöbb kempingben kauciót kérnek érkezéskor a szálláshelyre és használati tárgyakra vonatkozóan. Ennek összege szálláshelyenként eltérő lehet.

Pontos információt a kaució mértékéről és a fizetés módjáról a honlapon találsz a kiválasztott kemping információs oldalán, a “Szálláshelyek” menüpontban, az általad választott szálláshelytípusnál a “További információ” gombra kattintva. Ezt az információt az utazási dokumentumban is megtalálod. Amennyiben távozáskor a szálláshelyet nem a megérkezéskor talált tiszta, kitakarított állapotban és/vagy hiányzó, sérült felszereltséggel adod át, akkor a helyi képviselő a kauciót - vagy annak egy részét - visszatarthatja a felmerült plusz költségek fedezésére.

A kempinglétesítmények az egész szezonban nyitva tartanak?

A legfontosabb létesítmények nagyon gyakran az egész szezon alatt nyitva tartanak. Honlapunkon a kempingek információs oldalán megtalálod az étterem és az úszómedence nyitva tartási idejét. Ha a kempingnek több úszómedencéje van, azok közül legalább egyre biztosan vonatkozik a nyitva tartási idő. Előfordulhat, hogy a déli pihenőidő (szieszta) alatt néhány létesítmény zárva tart, például az úszómedence. Elő- és utószezonban néhány létesítmény nem, vagy csak meghatározott ideig tart nyitva – ez kempingenként változhat.

Ha a kempingeket bemutató oldalakon azt tüntetik fel, hogy új létesítmények építését tervezik egy bizonyos dátumra, az garantált, hogy arra az időpontra el is készül?

Ez egy cél, melyet a kemping jelzett felénk, garantálni viszont nem tudjuk. Prémiumkemping szakértőink szívesen tájékoztatnak arról, éppen hol tartanak a munkálatok. Amennyiben több információ áll rendelkezésünkre, frissítjük weboldalunkat.

Milyen úszómedence használatra vonatkozó szabályok léteznek?

Minden kempingnek megvannak a maga szabályai. Sok kemping (főleg az olasz kempingek) meghatározza a helyes viselkedést. Ezek a szabályok különösen a medencében ill. annak környékén betartandó magatartásra vonatkoznak. Olaszországban sok kempingben kötelező a fürdősapka használata. Néhányukban viszont nem lehet rövidnadrágban / bermudában fürdeni. Erről információt honlapunkon olvashatsz, vagy kérdezd prémiumkemping szakértőinket. Az úszómedencék a déli pihenőidő alatt (szieszta) zárva tarthatnak. Kérjük, szükségtelenül ne foglaljátok el a medencénél található napozóágyakat. Előfordulhat, hogy rossz idő esetén a medence ideiglenesen zárva tart a vendégek biztonsága érdekében. Ebben az esetben megértéseteket kérjük.

Parkolhatok autómmal a szálláshely mellett?

A legtöbb kempingben autóddal parkolhatsz a szálláshely mellett. Ha ez nem lehetséges, vagy nincs hely az autónak a szálláshely mellett, akkor kötelező a központi parkolóhely használata, ezen információt a kemping információs oldalán, a „Szálláshelyek, elérhetőség & árak” menüpontban, a kiválasztott szállástípusnál a „További információ” gombra kattintva találsz. Ha több, mint egy autóval érkeztek, a kemping felárat számolhat fel a második autóért, melyet a kemping központi parkolójában kell leparkolni.

Lehet szabadtéri grillsütőt használni a kempingben?

A legtöbb kempingben megengedett a szabadtéri grillsütő használata, azonban néhány kempingben a helyi hatóságok nem engedélyezik a nyílt láng (ebbe beletartozik a szénnel vagy faszénnel történő grillezés is) használatát szabadtéren a helyi, tűzvédelmi előírások miatt. Ebben az esetben lehetséges, hogy elektromos vagy gáz grillsütő használatát engedik. Kérjük, minden esetben ellenőrizd a szabadtéri grillsütő használatára és bérlésére vonatkozó információkat honlapunkon, vagy érdeklődj telefonon, munkatársunk készséggel áll rendelkezésedre.

Van WiFi a kempingben?

Mindig be van kapcsolva az okostelefon, a táblagép vagy a laptop? A legtöbb kempingben már van wifi lefedettség. A kempingek többségében a wifi használatért díjat számolnak fel (fizetendő a helyszínen). Felhívjuk a figyelmedet, hogy a szolgáltatás minősége eltérő lehet attól, amit otthon használsz. Vannak olyan kempingek, ahol csak a központi létesítményeknél van lefedettség, és néha csak egy eszköz használható egy időben. Ezen információkat a kemping informcáiós oldalán a „Létesítmények” menüpont alatt találod.

Milyen nyelveken beszél a kempingszemélyzet?

A Vacansoleil személyzet különböző nyelveken beszél az adott ország nyelvén kívül. Honlapunkon erről is tájékozódhatsz a kemping információs oldalán.

Milyen nyelveken folynak a szórakoztató programok?

Majdnem minden kempingben elérhető Vacansoleil által vagy a kemping által szervezett szórakoztató program.
Meghatározott kempingekben a Vacansoleil saját szórakoztató programokat kínál különböző korosztályok számára. A Camping Kids mini a 2-4 éves gyermekeknek, a Camping Kids a 12 éven aluli gyermekeknek, a CampingForYou! a tinédzsereknek, a Camping Family az egész családnak, a Camping Adventure a szabadtéri kalandok szerelmeseinek, a Camping For Two pedig a pároknak szól. A szórakoztató programokat kínáló kempingeket különleges ikon jelzi a kemping információs oldalán. 
Több kempingnek saját szórakoztató programja van, melyek általában az adott ország anyanyelvén folynak, de gyakran más nyelveken is. Erről bővebb információt találhatsz oldalunkon.

Vihetek egy kisebb sátrat?

Néhány kempingben megengedett egy kis sátor felállítása a szálláshelyed mellett (helyszínen fizetendő felár ellenében). Kérjük, hogy minden esetben előzetesen vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy egyeztethessünk az általad választott kempinggel az extra kis sátor felállítására vonatkozó lehetőséget.

Fontos: Az utasok létszáma ebben az esetben sem lépheti túl a szálláshelyre vonatkozó maximum férőhelyszámot. További információkért kérjük, vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal foglaláskor.

Kell fizetnem a végtakarításért?

Nem kerül felszámolásra külön végtakarítási díj, amennyiben a szálláshelyet az érkezéskor kapott, tiszta állapotban adod vissza, és így a következő vendég is el tudja foglalni a szállást anélkül, hogy a helyi személyzetnek ki kellene takarítania. Néhány szálláshely esetében viszont kötelező a végtakarítási díj megfizetése. Amennyiben az adott szálláshelynél van kötelezően fizetendő végtakarítási díj, akkor az a kemping információs oldalán fel van tüntetve a “Szálláshelyek, elérhetőség & árak” menüben. A kiválasztott szálláshelynél a “További információ” gombra kattintva találod a tájékoztatást az esetleges külön fizetendő költségekről, így a kötelező végtakarítási díjról is.

Néhány horvát kemping esetében külön felár ellenében kérhető végtakarítás, melyet a helyi személyzet végez el a távozásotokat követően. Ezt a szolgáltatást a foglaláskor tudod megrendelni. Ha a későbbiekben  szeretnéd hozzáadni a foglalásodhoz, akkor kérjük, vedd fel a kapcsolatot prémiumkemping szakértőinkkel.

Elutazáskor a helyi képviselő a te jelenlétedben ellenőrzi a szálláshely tisztaságát az utazási dokumentumon megjelölt időszakban. Amennyiben a hivatalos kijelentkezési idő előtt szeretnél távozni, akkor a tisztaság (végtakarítás) ellenőrzése az elutazásodat követően történik. Ebben az esetben szükséges előzetesen egyeztetni a helyi képviselővel a kaució visszaadásának körülményeire vonatkozóan.

Kérdés esetén, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot.