Gyakori kérdések

Gyakori kérdések - A kempingben

Hol kell bejelentkeznem, mikor megérkezem a kempingbe?

A recepciónál kell bejelentkezni érkezéskor. Általában itt megtalálja helyi képviselőnket, aki készséggel áll rendelkezésre, ha kérdés merül fel, vagy információra van szüksége nyaralása során. Egyre több kempingben dolgozunk saját menedzsmentünkkel. Ebben az esetben a recepciós odavezeti Önt a Vacansoleil sátorhoz, ahol a helyi képviselőnk fogja végezni a bejelentkezést.

Az útlevelem a kemping recepcióján kell hagynom?

Néhány kempingben elkérhetik az útlevelét, különösen Horvátországban. Azt ajánljuk, soha ne adja át útlevelét, így nem történhet személyes adatokkal kapcsolatos bűncselekmény. Készítsen előre egy másolatot, írja rá, hogy másolat, illetve azt, kinek szánja, s lássa el dátummal. Személyi számát ne tegye láthatóvá. További információért látogasson el a http://eur-lex.europa.eu/ honlapra (keresés: személyazonosság védelme).

Milyen egyéb költségek várhatók a kempingben?

Érkezéskor letéti díjat kérnek Öntől, melyet az utazás napján visszafizetnek, ha a szálláshelyet olyan állapotban adja vissza, ahogy azt érkezéskor találta. Egyéb költségekről, pl. végtakarítás díja, légkondicionáló berendezés használatának díja, ágynemű kölcsönzés díja, az ártáblázatból tájékozódhat és a számlán is fel van tüntetve. Némely esetben helyi adókat is kell fizetni, úgymint idegenforgalmi adót. Az idegenforgalmi adó díja naponta és fejenként 1 és 2 € között változhat, s a helyszínen fizetendő. További felmerülő költséget jelenthet a környezetvédelmi adó, a horvátországi regisztrációs díj, és a dán kempingkártya. Több kemping letéti díjat kér a karszalagokért vagy a sorompókártyáért. Néhány szolgáltatásért is fizetni kell (pl. Wifi, minigolf, vízibicikli, stb.).

Milyen összegű letéti díjat kell fizetnem a kempingben?

Általában ez az összeg 50 és 300 € között - kempingektől függően - változhat. A pontos összeg a visszaigazoláson és a voucher-en található. Ezt az összeget elutazáskor visszakapja, amennyiben szálláshelyét tisztán és rendezett állapotban hagyja el a meghatározott távozási időn belül. A pontos érkezési és távozási időpontok az utazási dokumentumban kerülnek feltüntetésre.

Kérdések/észrevételek a helyszínen

Amennyiben  a  helyszínen  kérdése  merül  fel a  szálláshelyről  vagy  a  kempingről,  kérjük, 
keresse  fel  a  kemping  recepcióját  vagy  a helyi  Vacansoleil  személyzetet.  További 
információkat az utazási dokumentumon talál. Amennyiben  a  helyszínen  nem  tudnak  Önnek segíteni, irodánkkal kell kapcsolatba lépnie még a helyszínről munkaidőben, mert utólag már nem áll módunkban segíteni (tel: 0036-1-870-0800).

Kell kauciót fizetnem a kempingben?

A helyi képviselő kauciót kér el a szálláshely és a felszereltség használatáért. Általában ez az összeg 50 és 300 € között (vagy helyi valuta), kempingektől függően változhat. A pontos összeg és fizetési mód a voucher-en található. Amennyiben a szálláshelyet nem a megérkezéskor talált állapotban adja át, a helyi képviselő megtarthatja a kauciót, vagy annak egy részét az extra költségek fedezéséhez.

A kempinglétesítmények az egész szezonban nyitva tartanak?

A legfontosabb létesítmények nagyon gyakran az egész szezon alatt nyitva tartanak. Honlapunkon a kempingek információs oldalán megtalálhatja az étterem és az úszómedence nyitva tartási idejét. Ha a kempingnek több úszómedencéje van, azok közül legalább egyre biztosan vonatkozik a nyitva tartási idő. Előfordulhat, hogy a déli pihenőidő (szieszta) alatt néhány létesítmény zárva tart, például az úszómedence. Elő- és utószezonban néhány létesítmény nem, vagy csak meghatározott ideig tart nyitva – ez kempingenként változhat.

Ha a kempineket bemutató oldalakon azt tüntetik fel, hogy új létesítmények építését tervezik egy bizonyos dátumra, az garantált, hogy arra az időpontra el is készül?

Ez egy cél, melyet a kemping jelzett felénk, garantálni viszont nem tudjuk. Kollégáink szívesen tájékoztatják Önt arról, éppen hol tartanak a munkálatok. Amennyiben több információ áll rendelkezésünkre, frissítjük weboldalunkat.

Milyen úszómedence használatra vonatkozó szabályok léteznek?

Minden kempingnek megvannak a maga szabályai. Sok kemping (főleg az olasz kempingek) meghatározza a helyes viselkedést. Ezek a szabályok különösen a medencében ill. annak környékén betartandó magatartásra vonatkoznak. Olaszországban sok kempingben kötelező a fürdősapka használata. Néhányukban viszont nem lehet rövidnadrágban / bermudában fürdeni. Erről információt honlapunkon olvashat, vagy kérdezze munkatársainkat. Az úszómedencék a déli pihenőidő alatt (szieszta) zárva tarthatnak. Kérjük, szükségtelenül ne foglalják el a medencénél található napozóágyakat. Előfordulhat, hogy a medence ideiglenesen zárva tart a vendégek biztonsága miatt, ha a víz minősége nem tökéletes. Ebben az esetben megértésüket kérjük.

Parkolhatok autómmal a szálláshely mellett?

A legtöbb kempingben autóját leparkolhatja a szálláshely mellett. Ha ez nem lehetséges, vagy nincs hely az autónak a szálláshely mellett, akkor kötelező a központi parkolóhely használata. Ha több, mint egy autóval érkezik, a kemping felárat számolhat fel a második autóért, melyet a kemping központi parkolójában kell leparkolni.

Megengedett a szabadtéri grillsütő használata?

Általában megengedett. Legtöbbször a helyi hatóságok nem engedik meg nyílt láng használatát szabadtéren (ebbe beletartozik a szénnel vagy faszénnel történő grillezés is). Ebben az esetben elektronikus vagy gáz grillsütő használata engedélyezett. Honlapunkon, vagy telefonon munkatársunktól kaphat erről felvilágosítást.

Van WiFi a kempingben?

Mindig be van kapcsolva az okostelefon, a táblagép vagy a laptop? A legtöbb kempingben már van WifFi lefedettség. A WiFi logo a kempingek információs oldalán van feltüntetve, amennyiben  rendelkezésre áll a szolgáltatás. A kempingek többségében a WiFi használatért díjat számolnak fel (fizetendő a helyszínen). Felhívjuk a figyelmét, hogy a szolgáltatás minősége eltérő lehet attól, amit otthon használ. Vannak olyan kempingek, ahol csak a központi létesítményeknél van lefedettség, és néha csak egy eszköz használható egy időben. 

Milyen nyelveken beszél a kempingszemélyzet?

A Vacansoleil által kiválasztott kempingszemélyzet különböző nyelveken beszél az adott ország nyelvén kívül. Honlapunkon erről is tájékozódhat a kemping leírások alatt.

Milyen nyelveken folynak a szórakoztató programok?

A Vacansoleil majdnem minden kempingben kínál szórakoztató programot. 
A Vacansoleil saját szórakoztató programja, mely általában hollandul zajlik és különböző korosztályoknak szól, több kempingben is megtalálható. A Camping Kids mini a 2-4 éves gyermekeknek, a Camping Kids a 12 éven aluli gyermekeknek, a CampingForYou! a tinédzsereknek, a Camping Family az egész családnak, a Camping Adventure a szabadtéri kalandok szerelmeseinek, a Camping For Two pedig a pároknak szól. A szórakoztató programokat kínáló kempingeket különleges ikon jelzi. 
Több kempingnek saját szórakoztató programja van, melyek általában az adott ország anyanyelvén folynak, de gyakran más nyelveken is. Erről bővebb információt találhat oldalunkon.

Vihetek egy kisebb sátrat?

Néhány kempingben megengedett a kis sátor felállítása szálláshelye mellett. A kemping tulajdonosa ezért felárat kérhet. A személyek száma ebben az esetben sem lépheti túl a szálláshelyre vonatkozó maximum férőhelyszámot. További információkért kérdezze munkatársainkat foglaláskor. A költségek változhatnak, s nem minden esetben tudunk tájékoztatást adni róluk.

Végtakarítás

Nem kerül felszámolásra külön végtakarítási díj, amennyiben a szálláshelyet az érkezéskor kapott, tiszta állapotban adja vissza, így a következő vendég is el tudja foglalni a szállást anélkül, hogy a helyi személyzetnek kellene kitakaríani. Néhány kempingben viszont bizonyos szálláshelyeket csak végtakarítási díj ellenében lehet elhagyni, amennyiben felszámolásra kerül ez a díj, a kiválasztott kemping információs oldalán ezt az információt feltüntetjük.

A Vacansoleil honlapon, a kempingeket bemutató oldalakon vannak feltüntetve az erre vonatkozó információk a “szálláshelyek” menüben. Itt találja meg, milyen típusú szálláshelyek vannak az adott kempingben. A kiválasztott szálláshely részleteire kattintva tájékoztatást kap az esetleges külön fizetendő költéségekről is, mint pl. a kötelező végtakarítási díjról is.