Foglalás

Gyakori kérdések - Foglalás

Van lehetőség opciós foglalásra?

Érthető, ha időre van szükséged a nyaralásod kiválasztásához, ezért örömmel ajánljuk fel az opciós foglalás lehetőségét. Az opciós foglalást maximum 72 óráig tudjuk tartani számodra, amennyiben azt legalább 6 héttel a kempingbe érkezésed időpontja előtt kéred, illetve 24 óráig, amennyiben a kempingbe érkezésed előtt 2-6 héttel kéred. A főszezon (július 1  - augusztus 31.) időszakára nem tudunk opciós foglalási lehetőséget biztosítani. Kérjük, keress minket telefonon, ha szeretnél élni az opciós foglalás lehetőségével. Honlapunkon keresztül nem tudsz opciós foglalást tenni, ez csak telefonon lehetséges.

Mikor és hogyan kapok visszaigazolást a foglalásomról?

Foglalásod után körülbelül 10 perccel foglalási visszaigazolást küldünk az általad megadott e-mail címre. Nem kaptál e-mailt? Kérjük, ellenőrizd a spam mappát. Ha nem kaptad meg a visszaigazolást, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Éppen foglaltam, amikor egyszercsak a kiválasztott időszak már nem volt elérhető. Ilyen esetben mi a teendő?

Ellenőrizd, hogy foglalásod még mindig a kosárban van-e (a weboldal jobb felső sarkában). Ha nem ez a helyzet, akkor az adott szálláshely ebben az időszakban sajnos már nem elérhető. A foglalási rendszer a weboldalon való böngészés során nem tart fenn szállást. A szállás csak akkor kerül lefoglalásra számodra a rendszerben, amikor a foglalás ténylegesen létrejön a weboldalon.

Köthetek biztosítást a nyaralásomra a Vacansoleil-en keresztül?

Gondtalanul szeretnél nyaralni? Az EUB biztosítónál rajtunk keresztül köthetsz storno biztosítást és utasbiztosítást. A biztosítás(oka)t megkötheted a szállásfoglaláskor vagy egy későbbi időpontban is (storno biztosítást legésőbb a kempingbe érkezés előtt 15 nappal, utasbiztosítást legkésőbb a kempingbe érkezés előtt 3 munkanappal tudsz foglalni). A biztosításokról itt találsz további információt.

Milyen szállástípusokból választhatok?

A Vacansoleil prémium mobilházakat, bungalow-sátrakat, szafari-sátrakat és glamping szálláshelyeket kínál. Inkább saját lakóautóval, sátorral vagy lakókocsival mennél nyaralni? Nálunk kempinghelyet is foglalhatsz. Szeretnél többet megtudni a szállásokról? A honlapunkon tudsz erről tájékozódni. Lehet, hogy egy kempingben egy adott szállástípus többféle változatban is elérhető, például Bali 1 és Bali 2. Ez azt jelenti, hogy az adott kempingben eltérés van ezek között a szálláshelyek között. Például a Bali 1-ben van mikrohullámú sütő, míg a Bali 2-ben nincs. Ettől eltekintve a szállások megegyeznek egymással. Az adott kempingben található összes szállástípust honlapunkon a kemping információs oldalán a „Szálláshelyek, elérhetőség & árak” részben találod.

Választottam és kifizettem egy kívánságot a foglalásnál. Ez garancia is a kívánságom teljesülésére?

Nem, a kívánság nem garancia. Természetesen mindent megteszünk, hogy teljesítsük a kívánságot, de ezt soha nem tudjuk garantálni. Egyes kívánságok teljesíthetősége a helyi viszonyoktól függ. Mivel a kívánság díja adminisztratív költség, nem kerül visszatérítésre, ha a kívánságot nem sikerült teljesíteni.

Módosíthatom a foglalásomat?

"Foglalásodat 2022. április 15-ig egyszeri alkalommal, díjmentesen módosíthatod. Módosíthatod a kempinget, a
szállás típusát, a tartózkodás időtartamát és dátumát. Az egyszeri, díjmentes módosítás csak akkor lehetséges, ha a módosított foglalás díja nem alacsonyabb, mint az eredeti foglalás díja. Módosítani szeretnéd a foglalásodat? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot."

Lemondhatom a foglalásomat?

A 2021. augusztus 19-től tett foglalások 2022. február 28-ig díjmentesen lemondhatók (írásban) és a befizetett összeget visszautaljuk. 2022 március 1-től a foglalás törlése bánatpénz megfizetése mellett lehetséges. A koronavírus miatt 2021-ről 2022-re átvitt foglalások nem mondhatók le díjmentesen. A Vacansoleil általános szerződési feltételei szerint a bánatpénz mértéke a szálláshely igénybevételének kezdő napját megelőző:

  • 43. napig a szálláshely szolgáltatás és az esetleges kiegészítő szolgáltatások ellenértékének 30%-a.
  • 42.-29. nap között a szálláshely szolgáltatás és az esetleges kiegészítő szolgáltatások ellenértékének 60%-a.
  • 28.-1. nap között a szálláshely szolgáltatás és az esetleges kiegészítő szolgáltatások ellenértékének 90%-a.
  • Az érkezés napján, vagy azt követően a 
  • szálláshely szolgáltatás és az esetleges kiegészítő szolgáltatások ellenértékének 100 %-a.

Mely napokon érkezhetek és távozhatok a kempingből?

A legtöbb kemping lehetővé teszi, hogy a hét bármely napján érkezz és távozz. Néhány kemping a főszezonban fix érkezési és távozási napot határoz meg.

Csak egy éjszakát szeretnék foglalni. Van erre lehetőség?

Néhány kempingben van lehetőség egyéjszakás foglalásra, azonban a legtöbb kempingben szálláshelyenként meghatározott minimális számú éjszakát kell lefoglalni. Ez általában két éjszaka az elő- és utószezonban és négy éjszaka a főszezonban. Ha a honlap kereső sávjában a kiválasztott dátum (1 éjszaka) alatt, a megadott dátumtól való eltérést 0 napra állítod, akkor az így megjelenő lista mutatja azokat a kempingeket és szálláshelyeket, ahol egyéjszakás tartózkodásra is lehetőséged nyílik.

Átveheti valaki más a foglalásomat?

Igen, ez lehetséges. Ehhez az aktuális foglalás fő foglalója és a foglalást átvevő személy írásos nyilatkozata szükséges. A változtatás költsége  9 900 Ft.

Foglalhatok szállást csoport számára is?

Természetesen szívesen állunk rendelkezésedre csoportos foglalással kapcsolatban is. Honlapunkon csak egy szálláshely foglalására van lehetőség. Több szálláshelyet szeretnél foglalni? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot. Előfordulhat, hogy a kemping először tudni szeretné, hogy mekkora lesz a csoport, hogy megnézze, tud-e elegendő helyet biztosítani. Szívesen segítünk bármilyen, csoportos foglalással kapcsolatos kérdésben.

Felügyelet nélküli fiatalok tartózkodhatnak a kempingekben?

A kínálatunkban szereplő legtöbb kemping családi kemping, ezért a felügyelet nélkül utazó fiatalokat gyakran nem engedik be. A kempingbe érkezéskor felmerülő problémák elkerülése érdekében kérjük, a foglalás előtt vedd fel velünk a kapcsolatot. Így kiderül, hogy a fiatalokból álló csoportodat tudják-e fogadni az általad választott kempingben!

Van kiságy a szálláshelyemen?

A kiságy nem alapfelszereltség, de sok kempingben foglalhatsz babacsomagot. Honlapunkon a „Szálláshelyek, elérhetőség & árak” részben tudod ellenőrizni, hogy az általad választott kemping kínál-e ilyet. A babacsomag egy kiságyból, egy etetőszékből és általában egy babakádból áll. Gondoskodunk arról, hogy minden készen álljon a szálláshelyen. Így sok helyet spórolhatsz meg. Felhívjuk a figyelmedet, hogy az ágyak közötti hely általában nem elegendő a kiságy elhelyezésére. Az egyik egyszemélyes ágy oldalra fordításával, lehet helyet biztosítani a kiságy számára. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a kiságy ágyneműt és matracot nem tartalmaz, emiatt kérjük, hozz magaddal saját lepedőt, takarót és matracot a kiságyba. 

Vihetek magammal háziállato(ka)t?

A kutyád, macskád vagy más háziállatod is készen áll egy kis nyaralásra? Sok kempingben szívesen látják a házi kedvenceket. A kiválasztott szálláshely jellemzőinél láthatod, hogy bevihető-e háziállat, és ha igen, mennyi. Néha további költségeket számítanak fel emiatt. Kérjük, foglaláskor jelezd, ha háziállatot hoznál. Néhány kemping a főszezonban nem fogad háziállatokat. A sátrakba általában nem vihető be állat. Tipp: használd honlapunk kezdőlapján a sárga keresősávot az állatok számának megadásához. Ezután azonnal láthatod az összes elérhető kempinget és szálláshelyet, ahol fogadják a háziállatokat.

Megszállhat a megengedett maximális létszámnál több ember is a szálláshelyen?

Sajnos ez nem lehetséges. Minden szállás maximális kapacitással rendelkezik, amelyet be kell tartani. Ha nagy családod van, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, és igyekszünk az igényeidnek megfelelő szállást találni számotokra. 

A kempinghely díja hogyan kerül kiszámításra?

Kempinghely esetén (saját sátorhoz vagy lakókocsihoz) az első ár, amit látni fogsz, a foglalás első lépése. Ez az ár 2 felnőtt tartózkodására vonatkozik, akkor is, ha több személyre foglaltál kempingheyet. Miért van ez így? Azért, mert az árak életkortól függően változhatnak, és az útitársak életkorát csak a 4. lépésben fogod megadni. Természetesen a foglalás véglegesítése előtt látni fogod, hogy mennyi lesz a kempinghely végső díja.