Érkezés előtt

Gyakori kérdések - Érkezés előtt

Mikor kapom meg az utazási dokumentumaimat?

A foglalás teljes összegének kifizetése és a rendszereinkben történő lekönyvelése után, 6 héttel a kempingbe érkezésed előtt, e-mailben elküldjük neked az utazási dokumentumaidat. Amennyiben a foglalás kevesebb mint 42 nappal a kempingbe érkezésed előtt történik, akkor a foglalás teljes összegének beérkezését és lekönyvelését követően azonnal kiküldjük e-mailben az utazási dokumentumaidat.

Mit vigyek magammal a kempingbe?

Szuper, hogy nyaralni indulsz! Van egy praktikus Vacansoleil pakolási listánk, amellyel indulás előtt ellenőrizheted, hogy mindent bepakoltál-e. Kisbabával utazol? Pakolási listánk tartalmaz egy külön részt a kisbabákkal utazók számára is. Az ágynemű és az ágyneműhuzat rendelkezésre állása szálláshelyenként és kempingenként eltérő. Paplanok/takarók és párnák a mobilházakban, a glamping szálláshelyeken és (a legtöbb) szafari-sátorban biztosítottak. A bungalow-sátrakban paplanok/takarók és párnák nem állnak rendelkezésre, ezeket magaddal kell hoznod. A lepedők, paplanhuzatok és párnahuzatok általában nincsenek benne az alapfelszereltségben a szálláshelyeinken. Ezeket hozd magaddal, vagy foglalhatsz komplett ágynemű- és ágyneműhuzat csomagot a Vacansoleil-en keresztül. Ezt a honlapunkon történő foglalásod során vagy telefonon a foglalás után egyszerűen lefoglalhatod. Kempingenként előfordulhatnak kivételek, ezért kérjük, minden esetben ellenőrizd az utazási dokumentumaidat vagy nézd meg a választott kemping információs oldalán a kiválasztott szálláshelyre kattintva, a "További információ" gomb alatti információkat.

Van ágynemű és ágyneműhuzat a szálláshelyen?

Az ágynemű és az ágyneműhuzat rendelkezésre állása szálláshelyenként és kempingenként eltérő. Paplanok/takarók és párnák a mobilházakban, a glamping szálláshelyeken és a (legtöbb) szafari-sátorban biztosítottak, de a bungalow-sátrakban nem állnak rendelkezésre, ezeket magaddal kell hoznod. A lepedők, paplanhuzatok és párnahuzatok általában nincsenek benne az alapfelszereltségben a szálláshelyeinken, de ez kempingenként eltérő lehet. Ellenőrizd az általad lefoglalt szálláshely adatainál a kemping információs oldalán, hogy rendelkezésre áll-e ágyneműhuzat vagy lehet-e bérelni. Számos kempingben bérelhetsz  ágyneműhuzatot a Vacansoleil-en keresztül. Ezt a honlapunkon történő foglalásod során, vagy telefonon, a foglalás után egyszerűen lefoglalhatod.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy ha a szálláshelyeden nem áll rendelkezésre ágyneműhuzat és nem is bérelhető, akkor azt neked kell hoznod.

Milyen információk találhatók az utazási dokumentumomban?

Az e-mailben, amelyben az utazási dokumentumaidat küldjük, 3 vagy 4 csatolmányt találsz. Az első csatolmány neked szól,  tartalmazza a foglalási adatokat, például a kemping nevét, címét, GPS-koordinátáit, a tartózkodásod dátumát, a lefoglalt szálláshely típusát, az útitársaid adatait, az érkezés és az indulás idejét, valamint a helyszínen fizetendő költségeket. A második csatolmány a kempingnek szól. Ezt a példányt ki kell nyomtatnod, és bejelentkezéskor be kell mutatnod. Ez tartalmazza az információkat a kemping számára az útitársaidról, valamint arról, hogy milyen típusú szálláshelyet fogláltál és milyen időszakra. A harmadik csatolmány hasznos tippeket tartalmaz a nyaralásodhoz, beleértve a fontos segélyhívó számokat is.

Egyes szálláshelyek esetén egy 4. csatolmányt is tartalmaznak az utazási dokumentumok , Egyszeri SEPA néven. Ezzel a dokumentummal, meghatalmazod a Vacansoleil-t, hogy a kaució megfelelő összegét (maximum 100 euró) levonja a bankszámládról. Igy nincs szükség, hogy készpénzt hagyj a recepción vagy külön megadd a bankkártya adataidat. A kaució összege csak abban az esetben kerül levonásra, ha a szálláshelyet nem a megfelelő állapotban hagytad. 

Felhívjuk a figyelmedet, hogy az utazási dokumentumokban nem kerülnek feltüntetésre az általad esetlegesen lefoglalt extra szolgáltatások, mint például ágyneműhuzat vagy kiságy bérlés, de biztos lehetsz benne, hogy ezeket a számládnak megfelelően regisztrálták a rendszerben.

Hány órától lehet érkezni a kempingbe, illetve hány óráig kell elhagyni azt?

A kempingbe érkezni általában 16.00 és 20.00 óra között lehet. A szálláshelyedet 08.00 és 10.00 között kell elhagynod. Később érkezel? Nem gond, a legtöbb kempingnél lehetséges a megadott érkezési idő után is érkezni. Kérjük, jelezd nekünk előre, ha később érkeznél, hogy tájékoztatni tudjuk a kempinget, illetve jelezzük feléd a lehetőségeket. Ha a hivatalos érkezési idő előtt érkezel a kempingbe, akkor nem fogod tudni rögtön elfoglalni a szállásodat, de gyakran használhatod a kemping létesítményeit. Csobbanhatsz egyet a medencében vagy megihatsz egy kávét a teraszon. Ha a kempingbe érkezésed napján az út során késésbe kerülsz, kérjük, értesítsd erről a kempinget az utazási dokumentumaidon szereplő telefonszámon.

Kérdésed van? Vedd fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk! 

Hol találok térképet a kempingről?

A kemping térképét a kemping információs oldalán, jobb oldalon a "Mutasd a kemping térképét" gombra kattintva találod. Néhány kempingről (még) nincs térkép, de dolgozunk rajta.

Milyen méretűek az ágyak a szálláshelyemen?

Az ágyak mérete kempingenként/szálláshelyenként eltérő lehet. Szálláshelyeinken van egy fő hálószoba franciaággyal, a többi hálószobában egyszemélyes ágyak találhatók. A franciaágyakon legtöbbször egy matrac van. Az ágyak hossza 1,80 és 2 méter között van, szélességük pedig 1,40 (legtöbbször) - 1,60 méter közötti. Az egyszemélyes ágyak hossza 1,80 - 2 méter, szélességük 0,7-0,8 méter. Honlapunkon a kemping információs oldalán a kiválasztott szálláshelynél a "További információ" gombra kattintva található információ arról, hogy az adott szálláshelyen milyen ágyak állnak rendelkezésre. 

Mi az a Fiche de Police?

2016-tól törvényileg kötelező megadni az adataidat és a tartózkodásod idejét a „fiche individuelle de Police”-ban, ha Franciaországba utazol. Ezt a nyomtatványt a kemping recepcióján kell leadnod. Tipp: töltsd ki már otthon, így gyorsabban tudsz bejelentkezni. Nyomtass 2 példányt, ha az utastársaiddal együtt egyre nem fér ki az összes információ. A 15 év alatti gyermekeket a szülők adatlapján lehet feltüntetni.

Vannak a helyszínen fizetendő költségek?

"A legtöbb kempingben az érkezéskor idegenforgalmi adót és/vagy takarítási költséget kell fizetni. Ezek a költségek megtalálhatók az utazási dokumentumaidban és a foglalás visszaigazolásában. Érkezéskor a szálláshelyért kauciót kell fizetni."

Mi az az egyszeri SEPA engedélyezési űrlap, amely az utazási dokumentumaim között található?

Ez egy olyan dokumentum, amellyel felhatalmazod a Vacansoleil-t, hogy a szállásod kauciója gyanánt a megfelelő összeget, (legfeljebb 100 eurót) levonjon a bankszámládról, amennyiben a szállást nem megfelelő állapotban hagytad. Ha kijelentkezéskor a szállásod ugyanolyan állapotban van, mint a megérkezésedkor, akkor az engedélyezési űrlapot megsemmisítik, és soha nem használják fel.