Covid-19

Gyakori kérdések - Covid 19

Milyen szabályok vonatkoznak jelenleg az Európán belüli utazásra?

Az európai utazásra vonatkozó jelenlegi szabályok országonként eltérőek lehetnek. Fontos, hogy indulás előtt tájékozódj az úti célodra vonatkozó szabályokról a a Külügyminisztérium honlapján. Minden európai országba oltási igazolás, negatív teszteredmény vagy a gyógyultsági igazolás alapján engedik be az utazókat. 2021. július 1-től az EU digitális COVID-tanúsítványa minden EU-tagország számára elérhető, amely digitális és papír formában is bemutatható. Az Uniós digitásis COVID igazolványról további információkat ezen a linken találsz: https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/eu_covid_igazolas_-_gyik.pdf

Nem vagyok beoltva, el tudok utazni a nyaralásra?

Az európai utazásokhoz nem kötelező a védőoltás. Az EU digitális COVID-tanúsítványát azok kapják meg, akik vagy rendelkeznek a megfelelő számú COVID-19 elleni védőoltással és/vagy negatív teszteredménnyel, és/vagy felgyógyultak a COVID-19-ből. Az úti célodra vonatkozó belépési követelmények célországonként eltérőek lehetnek, erről  a Külügyminisztérium honlapján.

Nem vagyok beoltva, törölhetem vagy módosíthatom a foglalásomat?

Az Európán belüli utazáshoz nem kötelező a védőoltás. Bár a külföldre történő utazásra vonatkozó szabályok országonként eltérőek lehetnek, az európai országok elfogadják az EU digitális COVID-tanúsítványát, amelyet azok kapnak meg, akik rendelkeznek a megfelelő számú COVID-19 elleni védőoltással és/vagy negatív teszteredménnyel, és/vagy felgyógyultak a COVID-19-ből. Amennyiben 2021. augusztus 19. után foglaltál, foglalásodat 2022. február 28-ig ingyenesen lemondhatod és 2022. április 15-ig egyszeri alkalommal, díjmentesen módosíthatod. Módosíthatod a kempinget, a
szállás típusát, a tartózkodás időtartamát és dátumát. Az egyszeri, díjmentes módosítás csak akkor lehetséges, ha a módosított foglalás díja nem alacsonyabb, mint az eredeti foglalás díja.

Amennyiben az úti célomhoz történő utazáshoz negatív PCR teszteredmény szükséges, törölhetem vagy módosíthatom a foglalásomat?

A külföldre történő utazásra vonatkozó szabályok országonként eltérőek lehetnek, de az európai országok elfogadják az EU digitális COVID-tanúsítványát, amelyet azok kapnak meg, akik rendelkeznek a megfelelő számú COVID-19 elleni védőoltással és/vagy negatív teszteredménnyel, és/vagy felgyógyultak a COVID-19-ből. Amennyiben 2021. augusztus 19. után foglaltál, foglalásodat 2022. február 28-ig ingyenesen lemondhatod és 2022. április 15-ig egyszeri alkalommal, díjmentesen módosíthatod. Módosíthatod a kempinget, a szállás típusát, a tartózkodás időtartamát és dátumát. Az egyszeri, díjmentes módosítás csak akkor lehetséges, ha a módosított foglalás díja nem alacsonyabb, mint az eredeti foglalás díja.

Az egyik utastársam vagy az én Covid-19 tesztem pozitív lett a nyaralásunk előtt. Mik a lehetőségeink?

Foglalásod lemondására az Általános Szerződési Feltételeinkben foglaltak érvényesek. Javasoljuk, hogy az utazásodhoz köss olyan storno biztosítást, amely Covid 19 esetén is érvényes. A Vacansoleil-nél kötött EUB-s storno biztosítás kiterjed arra az esetre is, ha a biztosított PCR tesztje pozitív lesz az utazás előtt.

Az egészségbiztosításom külföldre is vonatkozik?

A magyar egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyek, akik Magyarországon, vagy az Európai Unió más tagállamában rendelkeznek állandó lakóhellyel egy másik tagállamban a magyar egészségbiztosítás terhére vehetnek igénybe – orvosilag szükséges – egészségügyi szolgáltatásokat. Ezen ellátásokra való jogosultság az Európai Egészségbiztosítási Kártyával (a továbbiakban: Kártya) igazolható.

A Kártya az átmeneti jelleggel az Európai Gazdasági Térség (továbbiakban: EGT térség) bármely tagállamában, valamint Svájcban tartózkodó személy számára az orvosilag szükséges ellátások igénybevételére jogosít.

Orvosi okokból szükségessé váló természetbeni ellátások azon ellátásokat jelentik, amelyeket a tartózkodási hely szerinti tagállamban, ennek jogszabályai alapján nyújtanak annak érdekében, hogy a biztosított a szükséges gyógykezelés céljából ne kényszerüljön tervezett tartózkodásának vége előtt visszatérni az illetékes tagállamba. Ennek eldöntése minden esetben orvos-szakmai kérdés. Erősen javasoljuk, hogy nyaralásodra köss utasbiztosítást, amely bármilyen felmerülő egészségügyi probléma esetén fedezetet nyújt a nyaralás alatt.

A Vacansoleil-nél kötött biztosítás érvényes a COVID-19-re is?

Igen, a Vacansoleil által kínált biztosítási csomagok érvényesek a COVID-19-re. Itt tájékozódhatsz a részletekről.

Töröltethetem-e díjmentesen a foglalásomat, ha az úti célom az utazásra nem javasolt vagy a fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségek között szerepel?

Nem, díjmentes lemondás nem lehetséges negatív utazási tanács esetén. Az utazásra nem javasolt vagy a fokozott biztonsági kockázatot jelentő térségekben levő kempingek nyitva állnak és fogadják a vendégeket. A belépés oltási vagy gyógyultsági igazolással vagy negatív teszttel lehetséges. 

Mi történik, ha a nyaralásom alatt hirtelen utazási korlátozások lépnek fel?

Ha a nyaralásod alatt hirtelen utazási korlátozásokat vezetnek be, mindent megteszünk, hogy a lehető legjobban segítségedre legyünk, figyelembe véve az illetékes hatóságok tanácsait és irányelveit. Ha az úti célod országának határait lezárják vagy az általad választott kemping zárva tart, veled együtt megfelelő megoldást keresünk. Javasoljuk, hogy köss storno biztosítást, amely érvényes a COVID-19-re vonatkozó utazási korlátozások bevezetésére is. 

A nyaralásomból hazatérve hazámban kötelező karantén van érvényben. Lemondhatom díjmentesen a foglalásomat?

A hazatérést kötelező karantén nem indokolja a foglalás díjmentes lemondását.

Be kell mutatnom az oltási dokumentumaimat vagy a negatív teszteredményt a kempingben?

Ez kempingenként eltérő. Ha biztos akarsz lenni az általad választott kemping szabályaiban, keresd fel a kemping honlapját a legfrissebb információkért. Előfordulhat, hogy a célország vagy a tranzitország határának átlépéséhez szükséges  dokumentumokat kell bemutatnod. Az utazási tanácsokról és az egyes országokba történő beutazási szabályokról szóló legfrissebb információkat a Külügyminisztérium honlapján találod.

A kempingben biztonságos körülmények között nyaralhatok?

Igen, mivel a kempingben főleg szabadtéren leszel. A kutatások azt mutatják, hogy a megfertőződés kockázata szabadtéren kisebb, mint zárt térben. Emellett valószínűleg a saját autóddal fogsz a helyszínre utazni, illetve a saját szálláshelyeden fogsz megszállni a kempingben. Kempingjeink biztonságos és jól átgondolt nyaralási környezetet biztosítanak. Minden kemping rendelkezik biztonsági tervvel, amely megfelel a helyi egészségügyi hatóságok iránymutatásainak. Ez szép, rendezett környezetet jelent, ahol megfelelő távolságot tarthatsz másoktól. Ez a nyilvános helyiségekre és a létesítményekre is vonatkozik. A  kempingekben extra takarítást iktattak be és természetesen a szálláshelyedet érkezésed előtt alaposan kitakarítják.

Mikor kapom vissza a fel nem használt utazási utalványom összegét?

Az utazási utalványt a kiállítástól számított 1 éven belül válthatod be, de kérés esetén ezt meghosszabbítjuk. Amennyiben biztosan nem akarod felhasználni az utalványodat új foglalásra, az utalvány összegét visszatérítjük. Kérjük eziránti igényedet a hu-office@vacansoleil.com e-mail címen jelezd felénk. Kérjük az e-mailben tüntesd fel a foglalásod pozíciószámát, illetve az utazási utalvány számát is. 

Hogyan kaphatok visszatérítést az utazási utalványon szereplő összegben?

A visszatérítés iránti igényedet kérjük, írásban jelezd a hu-office@vacansoleil.hu e-mail címen. Kérjük, az e-mailben tüntesd fel a foglalásod pozíciószámát és az utazási utalványod számát is.

Módosíthatom vagy lemondhatom a koronavírus miatt 2021-ről 2022-re átvitt foglalásomat?

Foglalásodat bármikor módosíthatod vagy lemondhatod akkor is, ha 2021-ről 2022-re került át. 2022. április 15-ig egyszeri alkalommal lehetőség van a foglalásod díjmentes módosítására.  Módosíthatod a kempinget, a szállás típusát, a tartózkodás időtartamát és dátumát. Az egyszeri, díjmentes módosítás csak akkor lehetséges, ha a módosított foglalás díja nem alacsonyabb, mint az eredeti foglalás díja. Díjmentes lemondás azonban nem lehetséges.

A Vacansoleil általános szerződési feltételei szerint a bánatpénz mértéke a szálláshely igénybevételének kezdő napját megelőző:

  • 43. napig a szálláshely szolgáltatás és az esetleges kiegészítő szolgáltatások ellenértékének 30%-a.
  • 42.-29. nap között a szálláshely szolgáltatás és az esetleges kiegészítő szolgáltatások ellenértékének 60%-a.
  • 28.-1. nap között a szálláshely szolgáltatás és az esetleges kiegészítő szolgáltatások ellenértékének 90%-a.
  • Az érkezés napján, vagy azt követően a szálláshely szolgáltatás és az esetleges kiegészítő szolgáltatások ellenértékének 100 %-a.