A napsütötte Karintia

Ha Karintia kerül szóba, legtöbbször síelésről van szó, de hiba lenne kihagyni nyáron Ausztria egyik legszebb vidékét! A zöld minden árnyalatában pompázó táj nem csak mesébe illő hegyeket és csodálatosan szép tavakat kínál, mindezt kristálytiszta levegőbe csomagolva, hanem izgalmas programokat és felfedezni való helyeket is.

Tóról-tóra

Karintia, Ausztria legdélebbi tartománya, az Alpoknak és a számos völgynek köszönhetően sajátos mikroklímával rendelkezik. Ráadásul az egész országban itt találjuk a legtöbb napsütéses órát is. A kellemes időjáráson kívül, Karintia mintegy 200 kisebb-nagyobb tóval várja a fürdőzni vágyókat. Ezt nem is érdemes kihagyni, hiszen az akár 26 fokos víz-hőmérsékletnél kívánni sem lehet jobbat! A Faaker-tó például nem a legnagyobb, de egy belső sziget igazán különlegessé teszi, ráadásul a finkensteini vár is közel van, ha egy kis kultúrára szomjazunk. A térség legnépszerűbb tava a Wörthi-tó, ami a fővárosához, Klagenfurthoz is közel van. Ide mindenképp érdemes ellátogatni, ha másért nem, a mesés óvárosért.

A tartomány egyénként nem csak fürdeni és körbebiciklizni való tavakat, megcsodálni és megmászni való hegyeket kínál, hanem csodás gasztronómiai fogásokat is. A szlovén, olasz és német szomszédok által is formált konyha remekeit a tavak körül egymás után sorakozó éttermekben kóstolhatjuk végig. És azt gondoltuk volna, hogy az osztrák hegyekben élnek japán makákók? Én nem, de ha ellátogatunk Landskroni Majom Hegyre, saját szemünkkel lehetünk tanúi, ahogy a 155 kis majom úszkál, egymást tetvészi vagy csak simán majomkodik. Nem utolsó sorban a férfiaknak jegyezném meg, Gmündben találjuk Európa első magán Porsche múzeumát 😉

Most, hogy az egész család kedvet kapott Karintiához, már csak egy tuti kemping kell

Auf wiedersehn!

 

Lehet ez is érdekel