A napsütötte Karintia

Ausztria legdélebbi tartománya sokak számára a sípályáiról ismert, de hiba lenne kihagyni nyáron Ausztria egyik legszebb vidékét! A zöld minden árnyalatában pompázó táj nemcsak mesébe illő hegyekkel és csodálatosan szép tavakkal hívogat, ráadásul mindezt kristálytiszta levegőbe csomagolva, hanem izgalmas programokkal és felfedezni való helyekkel is. 

Tóról-tóra

Karintia, az Alpoknak és a számos völgynek köszönhetően sajátos mikroklímával rendelkezik, az egész országban itt a legmagasabb a napsütéses órák száma is. A kellemes időjáráson kívül, Karintia mintegy 200 kisebb-nagyobb tóval várja a fürdőzni vágyókat. Ezt érdemes is kihasználni, hiszen az akár 26 fokos víz-hőmérsékletnél kívánni sem lehet jobbat! Az idilli látvány miatt különösen ajánljuk a Faaki-tavat, amelyet egy belső sziget tesz igazán különlegessé. Emellett a finkensteini vár is közel van, ha egy kis kultúrára szomjazol. A térség legnépszerűbb tava a Wörthi-tó, ami a régió fővárosához, Klagenfurthoz is közel van. Ide mindenképpen érdemes ellátogatnod, a mesés óváros biztosan le fog nyűgözni. A tavakat két keréken megkerülni is nagy élmény, de persze, ha nem tekernél ennyit, akkor választhatsz rövidebb biciklitúrákat is. Mindegyik karintiai kempingünkben tudsz kerékpárokat bérelni.

Gasztronómia

A tartomány az idilli tavak és a hegyek mellett csodás gasztronómiai fogásokat is kínál. A szlovén, olasz és német szomszédok által is formált konyha remekeit a tavak körül egymás után sorakozó éttermekben kóstolhatod végig.

Extrák

Meglepő dolgokkal is találkozhatsz erre. Gondoltad volna, hogy az osztrák hegyekben  japán makákók is élnek? Ha ellátogatsz a Landskroni Majom Hegyre, saját szemeddel lehetsz tanúja annak, ahogy a 155 kis majom úszkál, játszik vagy éppen eszik valami kedvére valót.

Az autórajongók számára is van jó hírünk! Gmündben található Európa első magán Porsche múzeuma.

A gyerekek számára kihagyhatatlan program a Minimundus meglátogatása, ahol 1:25 arányban lekicsinyítve láthatják a világ különböző, híres épületeit a Fehér Háztól a Tádzs Mahalig. Több, mint 150 épület makettje található a parkban, melynek szlogenje: „Piciny világ a Wörthi-tó partján”.

Egy szó mint száz, Karintiában az egész család jól fogja érezni magát. Foglald le a szállásodat és élvezd te is ennek a gyönyörű régiónak a vendégszeretetét!

 

Lehet ez is érdekel