dk.jpg

Dániai kempingek

Kemping Dánia

A legdélibb skandináv ország a leglaposabb is; Dániában nincsenek hegyek. A legmagasabb pont az Århushoz közeli Skanderborgnál is alig 170 méter magas. Emiatt családok kedvelt úticélja, hiszen kerékpáros túrázásra kiválóan alkalmas – főként a sokféle lehetőséget kínáló nagy Jütland félsziget. Sok kemping Dániában itt található. Ebben a régióban vannak a kedvelt északi-tengeri strandok valamint tavak és folyók, ahol kenutúrákra is indulhatunk. És ne felejtsük el meglátogatni a Billundban épült Legoland-ot! Ahogy láthatja: sokféle lehetőséget kínál a kiválasztott környék és a kemping Dániában. 

A Németországgal határos félszigeten kívül Dánia több mint 400 szigetből áll. Koppenhága, az 500 000 lakosával Európában a legkisebbnek számító főváros, szép történelmi belvárossal büszkélkedhet. Érdemes meglátogatni a színes házakkal körülvett régi kikötőt (Nyhavn), a halételeket kínáló éttermeket, a Királyi Palotát és a Tivoli parkot. És mit lehet enni a kempingben Dániában? Természetesen a tipikus dán Smørrebrød ebédet. Érdemes megkóstolni! Csodálatos az észak-keleti partszakasz is, ahol sok érdekes várost találunk régi, szép városközponttal: Randers, Silkeborg és Århus. A nyaralási úticél eléréséhez, egy kempinghez Dániában, érdemes akár fapados repülőt választania.

Régiók Dániában:

Jütland

Koppenhága

Válasszon a 8 kempingek Dánia Vacansoleil kempingek közül

Részletes keresés:

Kemping Vestbirk

Østbirk - Jütland - Dánia

Ez a kemping ideális, ha horgászni, vagy kenuzni szeretne. Egyéb szórakozási lehetőségek az egész családnak: fűtött úszómedence, szauna, jacuzzi. Kirándulási tipp: Legoland, Koppenhága.

Kemping Feddet

Faxe - Koppenhága - Dánia

Vonzó kemping csodálatos stranddal a Keleti-tenger partján. Kirándulási tipp: városlátogatás Koppenhágában, autós kirándulás Svédországba; kerékpártúra, kastélyok, tulipánkertek.

Kemping Family Camping Jelling

Jelling - Jütland - Dánia

Egy nagyon jó családi kemping, gyermekek számára rengeteg szórakozási lehetőséggel. Központi fekvésű, Jelling falu akár gyalog is elérhető.

Kemping Nordsø

Hvide Sande - Jütland - Dánia

Az aktív pihenés szerelmeseinek igazi paradicsoma ez a kemping. Medencék, gőzfürdő, jacuzzi és egy kitűnő étterem teszi teljessé a nyaralást. Kerékpártúra Skjern városába.