Gyakori kérdések

Gyakori kérdések - Foglasás

Van különbség a telefonos és az internetes foglalás között?

Alapvetően nincs, az árak ugyanazok mindkét foglalás esetén. Ha honlapunkon esetleg valamit nem talál, kérdezze munkatársainkat, akik szívesen válaszolnak kérdéseire (tel.: 06 1 870 0800). Az opciós foglalás csak telefonon keresztül bonyolítható.

Hogy juthatok akciókódhoz?

Amennyiben szeretne az aktuális akciókódról információt kapni, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre. 
A hírlevél segítségével folyamatosan tudjuk Önt tájékoztatni akcióinkról és legújabb híreinkről. 
Kattintson ide a hírlevélre való feliratkozáshoz.

Hogyan foglalhatok interneten keresztül a Vacansoleil-nél?

1. lépés: Foglalások
- A következő lehetőségek közül választhat az első lépésnél: 
- a kemping információs oldalára kattintva további információkat és képeket találhat 
- a kiválasztott szálláshely mellett található kis „i”-vel jelölt információs gombra kattintva további információkat talál a szálláshely általános jellemzőiről

- megváltoztathatja az utastársak számát
- babacsomagot, kívánságot, ágyneműhuzatot és végtakarítást adhat hozzá foglalásához. Az információs gombra kattintva további információkat talál ezekről
- a kempingben fizetendő költségek és a szálláshely részleteit is itt találja 
- a „Másik kemping foglalása” gombra kattintva hozzáadhat foglalásához még egy kempinget; akár ugyanabból a szálláshelyből is foglalhat másik periódusra, vagy egy másik úti célt is kiválaszthat

2. lépés: Útközben
A második lépésnél tranzitszállást foglalhat egy kempingben vagy szállodában. 

3. lépés:  Biztosítások
A harmadik lépésnél az utas- és storno biztosítást találja.

4. lépés : Törzsadatok
Ennél a lépésnél kell kitölteni személyes adatait, az Önnel utazók adatait, illetve a lehetséges akciókódot is itt tudja beírni. Valamint itt jelölheti meg, honnan hallott a Vacansoleil-ről.

5. lépés: MegerősítésItt tekintheti át foglalását, melyen még változtathat, amennyiben visszalép a menüsorban. Ennél a lépésnél kell megjelölni a négyzetet, mellyel megerősíti, hogy elolvasta és elfogadja az Általános Szerződési Feltételeinket. 

6. lépés: Fizetés
Itt találja az első és a második befizetés összegét, határidejét, valamint választhat bankkártyás, illetve banki átutalásos fizetési lehetőségek közül. 3 napon belüli foglalás esetén csak bankkártyás (Visa vagy Mastercard) fizetésre van lehetőség.

7. lépés: Köszönjük
Ezen az oldalon fogja látni foglalási számát. Köszönetet mondunk, hogy nálunk foglalta le szálláshelyét, melyről e-mailben küldünk megerősítést. Foglalás közben mindvégig látja a foglalás áttekintését a jobb oldalon, ahol a kiválasztott szálláshely és az árak is találhatóak, illetve a helyszínen fizetendő költségek listája a világos sárga mezőben.

Kérhetek garantált kívánságot?

A kempinggel egyeztetve lehetséges garantált kívánságot kérni. Garantált kívánságok csak orvosi esetben igényelhetőek. Amennyiben a garantált kívánságot jóváhagyják, 8100 forintot kell fizetni/szálláshely.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy az internetes foglalásom sikeres volt?

Miután a “Lefoglalom” gombra kattintott, egy üzenetet fog látni, melyben összefoglaljuk foglalását. Az ott szereplő pozíciószám biztosítja Önt arról, hogy foglalása sikeres volt.
Nem sokkal ezután e-mailt kap tőlünk a foglaláskor megadott e-mail címére, mely megerősíti foglalását. Ebben szerepel a részletes visszaigazolás, díjbekérő (bankszámlaszámunkat feltűntetve), illetve külön csatolmányban az Általános Szerződési Feltételeink.

Telefonos foglalás esetén is e-mailen kapja meg ezen dokumentumokat. Amennyiben inkább postán szeretné megkapni a megerősítést, ez is lehetséges, de ezt minden esetben külön jeleznie kell kollégáink felé.

Kérhetek opciót?

Igen, lehetséges opciót kérni egy szálláshelyre. Maximum 24 órára kérhető egy opció. 
Opció csak telefonon keresztül lehetséges. Amennyiben kevesebb, mint 3 héttel a nyaralás kezdőnapja előtt foglal, nem lehetséges az opció.

Hogyan kerül kiszámításra az ár?

Nagyon könnyen kiszámíthatja az utazás összegét. Például: családjával a levico terme-i Due Laghi kempingbe szeretne utazni. 05.27. – 06.10. között szeretnének eltölteni két hetet egy teljesen felszerelt Navajo bungalow-sátorban:

Példa:  
7 éjszaka (10 900 Ft/éj)   76 300 Ft
7 éjszaka (11 900 Ft/éj)  83 300 Ft
Ingyen éjszakák (14=7) - 76 300 Ft
+ Foglalási költség 4 900 Ft
   
A foglalás teljes összege 76 630 Ft

Mi a legrövidebb tartózkodási idő, amit a Vacansoleil szálláshelyein eltölthetek?

A legtöbb kempingben meg van határozva a minimálisan foglalható éjszakák száma. A általában ez 2 éjszakát jelent, de vannak kempingek, ahol 4 éjszaka a minimum. Van azonban 7 kempingünk, ahol egyetlen éjszakára is foglalhat, ezeket tranzitszállásként is használhatja, ha messzebb utazik. Az öt kemping: Iris Parc Le Chene Gris, La Croix d'Arles, Feddet, Gulperberg Panorama, Les Portes du Beaujolais és Les 3 Lacs du Soleil kempingek. Az Ossiacher See kemping elő- és utószezonban csak tranzitszállásként használható. 

Mikor érkeznek meg utazási dokumentumaim?

A teljes összeg befizetését követő 2. munkanapon, legkorábban az utazás előtt 6 héttel kinyomtathatja utazási dokumentumait a Személyes Vacansoleil Oldalról.

A nyomtatás menete a következő:

1. www.szemelyesvacansoleiloldal.hu
2. Írja be a Felhasználónevét, melyet a "Foglalás visszaigazolása/Számla" elnevezésű e-mailben talál
3. Írja be a Jelszavát, melyet a "Fontos belépési adatok a Személyes Vacansoleil Oldalhoz" elnevezésű e-mailben küldjük meg Önnek, a foglalás visszaigazolását követően
4.  Kattintson "Az Ön foglalása / adatai" menüpontra
5. Válassza az "Utazási dokumentumok menüpontot
6. A "Nyomtatás" gombra kattintva tudja kinyomtatni az utazási dokumentumokat.

Az utazási dokumentumokban szereplő vouchert a kempingben el fogják kérni majd Öntől, így mindenképpen vigye magával! Amennyiben rendelt belépőjegyet, azokat postán juttatjuk el Önnek Ha indulás előtt 3 nappal foglal, akkor a teljes összeg bankkártyával történt kiegyenlítését követően e-mailben is megküldjük az utazási dokumentumokat.

Foglalhatok babacsomagot is?

Ha a kemping mellett látja a “cumi” piktogramot, akkor abban a kempingben a foglalással egyidőben lehetősége van a babacsomag lefoglalására (kiságy, babakád, etetőszék). A babacsomag ára 1566 Ft éjszakánként. Nincsenek takarók és lepedők a kiságyhoz, így azokról Önnek kell gondoskodnia. 
A kismatrac vékony, a legtöbb vendég még egy matracot visz magával otthonról.

Vihetek magammal háziállatot? Ha igen, többet is?

A honlap “Keresés és foglalás” menüjében megjelölheti, ha háziállatot szeretne magával vinni. Ezután látni fogja, hogy háziállat bevihető-e az adott mobilházba vagy kempinghelyre. A kemping információinál megtalálhatja, hogy az Ön által kiválasztott kemping fogad-e háziállatot, illetve bevihetőek-e a szálláshelyre. Lehetséges, hogy éjszakánkénti felárat kell fizetnie, erről részletes információt az ártáblázatban talál. Az éjszakánkénti árról, a különleges esetekről, illetve a takarítási felárról szintén a kemping információi között olvashat. Ha interneten foglal, a “Fontos információ”cím alatt találja meg az erre vonatkozó információt, amennyiben már kiválasztott egy periódust és egy szálláshelyet. A kempingek információs oldalain a “szálláshelyek” menüben a kiválasztott szálláshelytípusra kattintva található meg, hogy egy vagy több háziállat bevihető-e.

Néhány kemping csak elő- és utószezonban fogad háziállatot. Néhány mobilházban egyáltalán nem megengedett a háziállat. A Vacansoleil sátrakban soha nem megengedett a háziállat. Amennyiben mobilházat foglal, a háziállatért általában a helyszínen kell fizetni, megérkezéskor. Ebben az esetben a háziállatért fizetendő költséget megtalálja foglalása áttekintésénél, illetve a számlán is a “helyszínen fizetendő” cím alatt. Néhány esetben a Vacansoleil-nek előre kell fizetnie a háziállatra vonatkozó költséget, ezt foglaláskor beleszámítjuk az összegbe. Amennyiben kempinghelyet foglal, a háziállat felárát előre, a Vacansoleil-nek kell kifizetni, néhány esetben pedig a kempingbe érkezéskor. Ebben az esetben foglalása áttekintésénél találja a költségeket, a számlán pedig a “helyszínen fizetendő” cím alatt. Ha több kisállatot szeretne magával vinni, hívja munkatársainkat, akik szívesen válaszolnak kérdéseire. 

A háziállatokra vonatkozó további információkért kattintson ide.

Mozgássérültek számára is megfelelőek a kempingek?

A mozgássérültek számára szolgáltatásokat nyújtó kempingeket külön piktogram jelzi. Ezeknél a kempingeknél nemcsak a WC-k vagy a zuhanyzók vannak átalakítva, hanem több a szabad hely, az ajtók különlegesek és az épület-feljárók is megtalálhatóak. Természetesen az uszoda bejáratának, a terasz és az étterem területének is meg kell felelnie az előírásoknak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a mobilházak kevésbé alkalmasak a kerekesszékkel közlekedők számára. A sátrak megfelelőbbek, hisz nincsenek szűk ajtónyílások vagy lépcsők. Az Ottawa sátrak fapadlózatának szintje 15 cm-rel magasabb a talajszintnél.  Château de Galaure kempingünkben  különlegesen kialakított mobilházakat kínálunk a mozgássérültek számára – a Bali 2 modellt. További információért kérjük lépjen kapcsolatba irodánkkal.

Felügyelet nélküli fiatalkorúak tartózkodása megengedett a kempingekben?

A honlapunkon szereplő kempingek közül a legtöbb családi kemping, ezért felügyelet nélküli fiatalokat nem fogadnak.

Foglalhatok szállást csoport számára is?

Interneten maximum 3 szálláshelyet foglalhat ugyanabban a kempingben és időszakban. Ha a csoport ennél is több főből áll, és háromnál több szálláshelyre van szükség, akkor telefonon kérhet segítséget munkatársainktól.

Bérelt autóval is eljuthatok az úti célomhoz?

Autóbérlésre a honlapunkon elhelyezett link segítségével van lehetősége. 
Kattintson ide az autóbérléssel kapcsolatos információkért.

Köthetek utazásképtelenségre és útmegszakításra vonatkozó storno, valamint utasbiztosítást a Vacansoleil-nél?

A jól megérdemelt nyaralásba megéri befektetni, éppen ezért fontos a biztosítás. Az Európai Utazási Biztosító Zrt.-vel (EUB) együtt fejlesztettünk ki Önnek egy utazásbiztosítási csomagot, mely tökéletes összhangban van a Vacansoleil-nél lefoglalt nyaralásával. Miért kockáztatna? Ha be van biztosítva nyaralása, sokkal nyugodtabban pihenhet. 

Minden Vacansoleil-nél foglalt szállás esetén javasoljuk a storno biztosítás megkötését. Ez azokra a – ritkán, de váratlanul előforduló – biztosítási eseményekre nyújt védelmet, amelyek előre nem láthatóak, és az utazás megkezdését teszik lehetetlenné. Ilyen esetben a biztosító a befizetett utazási díjat – az önrész levonása mellett – megtéríti Önnek. Ez a biztosítás csak a kifejezetten biztosítási eseményekre vonatkozik (az Európai Utazási Biztosító Zrt. feltételei szerint), gazdasági nehézségek miatti lemondás, vagy saját elhatározás miatti lemondások esetére nem.

A storno biztosítás azon nemvárt események (közeli hozzátartozó súlyos balesete, halála, elemi kár) esetén is biztosítást nyújt (Európai Utazási Biztosító Zrt. feltételei szerint), amikor a már megkezdett nyaralást meg kell szakítani és haza kell utazni. Ebben az esetben a biztosítás a nyaralás igénybe nem vett részére – önrész megfizetése mellett - érvényesíthető.

A váratlan helyzetekben ez a biztosítás hathatós segítség az Ön és családja számára!

Az utasbiztosítás a nyaralás időtartama alatt nyújt segítséget baleset, betegség, vagy poggyászkár esetén. Jó tudni, hogy bármelyik pillanatban számíthat segítségre. Ez az amit a Európai Utazási Biztosító Zrt kínál. A biztosítás az elutazás napjától a távozás napjáig érvényes.

Kattintson ide az Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) utas- és storno biztosításának feltételeiért.

Milyen tranzitszállás-lehetőségeket kínál a Vacansoleil?

A Vacansoleil-nél lehetőség van egyéjszakás szálláshely foglalásra 1 hotelben és 5 kempingben, így másnap kipihenten indulhat tovább a család a kiválasztott kempingbe. Az internetes foglalás során a 2. lépésben a 3 franciaországi, 1 osztrák valamint 1 dán kemping és a svájci Egerkingen hotel szolgáltatásai közül választhat.  

Kattintson ide a tranzitszállás lehetőségét kínáló kempingekért és hotelekért.

A kívánságaimért fizetnem kell. Ez egyben garancia is?

Nem garancia, de ha Önnek különleges kérései akadnak, akkor minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ebben segítsünk Önnek; a foglalások függvényében tudjuk teljesíteni azokat. Mivel ezeket a kívánságokat mi magunk nem tudjuk 100%-ban garantálni, ezért ezeket a kéréseket továbbítjuk a fogadó szálláshely felé, és ők is minden megtesznek azért, hogy lehetőség szerint kívánságát teljesítésék. A kívánságok ára a vendégkérés adminisztrálását és a kemping felé történő közvetítést fedezi.

Miért kell külön díjat fizetni a kívánságaimért?

Ez a költség a vendégkérés adminisztrálását és a kemping felé történő közvetítést fedezi.

Nyertem egy Vacansoleil utazási utalványt. Mi a teendőm?

A megnyert utalványt csak telefonon keresztül történő foglalás esetén használhatja fel. Internetes foglalás esetén nem jelenik meg automatikusan a kedvezmény. Július és augusztus hónapokra szóló foglalásra nem váltható be az utalvány. A nyeremény esetén választható kempingek listájából tud választani. Kattintson ide a lista megtekintéséhez. 

Bármely kempingben és időpontban felhasználhatom a Vacansoleil utazási utalványom?

A nyeremény kizárólag április, május, június vagy szeptember hónapokban használható fel utazásra. Több kempingből választhat, a kempingek listáját megtalálhatja a “Nyeremény esetén választható kempingek” menüpontban. 
Kattintson ide a választható kempingek listájáért.

Felhasználhatom a Vacansoleil utazási utalványom különböző típusú szálláshelyekre vagy több nyaralásra is?

Igen, felhasználhatja. Maximum három kempingbe foglalhat egy foglalás során. Amennyiben nem használja fel az utalvány teljes összegét, máskor is felhasználhatja ugyanazokkal a feltételekkel. Az utalvány teljes összegét fel kell használni a lejárati idő előtt.

Változtathatok a foglalásomon?

Változtathat foglalásán, azonban az már költségekkel jár. Módosítási szándékát kérjük emailben jelezze! Amennyiben a módosítás visszaigazolása nem érkezik meg Önhöz 3 munkanapon belül, kérjük keressen minket telefonon! A lehetséges extra költségekről még a módosítás előtt emailben tájékoztatjuk Önt.

Meddig törölhetem a foglalásomat?

Internetes foglalás esetén, nem tud opciózni, a foglalás automatikusan véglegessé válik.

A foglalás kötbérmentes törlésére csak akkor van lehetőség, ha a foglalás és az utazási szolgáltatás megkezdése között legalább 60 nap van és az elállási szándékát a visszaigazoláson szereplő első fizetési határidőig írásban jelzi. Ezt követően az Általános Szerződési Feltételeinkben meghatározottak szerint kell a kötbér összegét megfizetni lemondás esetén.

A nem fizetés nem jelenti a foglalás automatikus törlését. Lemondani csak írásban (postai vagy elektronikus úton) lehet, a feltételeket az Általános Szerződési Feltételeink dokumentum tartalmazza.

Az interneten kezdtem foglalni, s mikor visszaléptem a foglalásba, már nem volt szabad hely a kívánt időpontban. Mit tegyek?

Ha kiválaszt egy bizonyos szálláshelytípust és időpontot, foglalási rendszerünk egy ideig még megtartja azt, így időt ad Önnek arra, hogy könnyen befejezhesse foglalását. Ha nem foglalja le az időpontot annak kiválasztása után, az akkor is csak egy bizonyos idő után szabadul fel újra. Később valószínűleg folytathatja foglalását, amennyiben még elérhető lesz az időpont és a szálláshely. Kiválasztott szálláshelyét a képernyő jobb oldalán található törlés gombra kattintva törölheti.